Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ρωσία σχεδιάζει να κατασχέσει τρόφιμα από τη νότια Ουκρανία για να γεμίσει τα άδεια ράφια της

    Η Ρωσία σχεδιάζει να δεσμεύσει τρόφιμα από την εμπόλεμη ζώνη προκειμένου να να ενισχύσει τα άδεια ράφια της μετά τις δυτικές κυρώσεις π...

   






Η Ρωσία σχεδιάζει να δεσμεύσει τρόφιμα από την εμπόλεμη ζώνη προκειμένου να να ενισχύσει τα άδεια ράφια της μετά τις δυτικές κυρώσεις που προκάλεσαν σοβαρές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης.

Το μυστικό σχέδιο του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», αποκάλυψε Ρώσος τοπικός βουλευτής, φερέφωνο του Κρεμλίνου. Πρόκειται για τον Βλαντισλάβ Ζυριανόφ, ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής γεωργίας στην περιφερειακή συνέλευση του Κρασνογιάρσκ στη Σιβηρία.

Ο Ρώσος τοπικός βουλευτής χαρακτήρισε την κίνηση του προέδρου Πούτιν «δικαιολογημένη από οικονομικής πλευράς καθώς πλέον δεν υπάρχουν στη ρωσική αγορά προμηθευτές σπόρων και λιπασμάτων».

Το σχέδιο Πούτιν να κατασχέσει τρόφιμα από περιοχές της Ουκρανίας που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας του αποκαλύφθηκε κατά λάθος, όπως σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Η Μόσχα θα δεσμεύσει αγροτικές καλλιέργειες

Στο τοπικό κοινοβούλιο Κρασνογιάρσκ στη Σιβηρία - που ακολουθεί πιστά τη γραμμή του Κρεμλίνου- ειπώθηκε από τον Ρώσο βουλευτή ότι η Μόσχα θα κατάσχει τις αγροτικές καλλιέργειες των Ουκρανών για να συμπληρώσει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στη Ρωσία.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι το Κρεμλίνο θέλει να αυξήσει τον όγκο των προμηθειών για τους Ρώσους καταναλωτές μεταφέροντας τρόφιμα από τις νότιες περιοχές της Ουκρανίας που έχουν περάσει πλέον υπό τον ρωσικό έλεγχο.

Φοβούνται για αναβίωση του Μεγάλου Λιμού της Ουκρανίας

Με ένα τέτοιο σενάριο θα αναβίωνε η φρίκη του «Γολοντομόρ», γράφει η εφημερίδα «Daily Mail» αναφερόμενη στον «Μεγάλο Λιμό της Ουκρανίας», κατά τα έτη 1932 και 1933, που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν πως ο λιμός της Ουκρανίας ήταν συνέπεια της οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε η Σοβιετική Ένωση υπό την ηγεσία του Στάλιν και ειδικότερα του προγράμματος κολεκτιβοποίησης που εφαρμόστηκε.

Οι παρατηρήσεις του Βλαντισλάβ Ζυριανόφ έκαναν αίσθηση καθώς είναι η πρώτη φορά που Ρώσος αξιωματούχος παραδέχτηκε ανοιχτά ότι η Ρωσία θέλει να δεσμεύσει ουκρανικά αγροτικά προϊόντα, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ότι, οι δηλώσεις Ζυριανόφ που έγιναν στην διάρκεια κοινοβουλευτικής συνεδρίασης του Κρασνογιάρσκ, διαγράφηκαν από την ιστοσελίδα της τοπικής βουλής την Τετάρτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.