Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Χορεύοντας με τους λύκους» που είναι «Γκρίζοι»! Ο χορός του Γ.Παπανδρέου στο Μποντρούμ της Τουρκίας

Ο Γιώργος Παπανδρέου χορεύει με τον δήμαρχο του Μποντρούμ στην Τουρκία, παραδοσιακούς χορούς. Της Τουρκίας. Με όλα αυτά που συμβαίνουν στο...





Ο Γιώργος Παπανδρέου χορεύει με τον δήμαρχο του Μποντρούμ στην Τουρκία, παραδοσιακούς χορούς. Της Τουρκίας. Με όλα αυτά που συμβαίνουν στο Αιγαίο και με την πορεία που έχουν πάρει οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δε μπορεί παρά να σκεφτείς τον τίτλο της παλιάς κινηματογραφικής ταινίας «Χορεύοντας με τους Λύκους»! Μπορεί ο πρωταγωνιστής της ταινίας να εξημέρωσε τους λύκους αλλά ο κ.Παπανδρέου δεν θα ΄ πρεπε να ξεχνά ότι χόρεψε σε μια χώρα που έχει «Γκρίζους Λύκους».

Επιπλέον δεν θα ΄ πρεπε να έχει διαφύγει της ανάλυσης του ότι τίποτα απ ΄ όσα κατά καιρούς προσπάθησαν Έλληνες πολιτικοί με τραγούδια, χορούς, κουμπαριές ίσως ακόμη και με…ματζούνια δεν απέδωσε για τη «βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων». Ο ίδιος θα έπρεπε να το ξέρει αφού έχει συμβάλλει ήδη σε αυτή τη προσπάθεια με ένα ζεϊμπέκικο …

Δεν θέλουμε ούτε να αμφισβητήσουμε τις προθέσεις του δημάρχου του Μποντρούμ που φιλοξενεί συνέδριο για την Λογοτεχνία, τη Δημοκρατία και την Κλιματική Αλλαγη στη Μεσόγειο του Ιδρύματος Livaneli. Σ΄ αυτό συμμετέχει ο κ.Παπανδρέου. Όμως έχουμε βαρεθεί όλα αυτά τα χρόνια να ανεχόμαστε όχι μόνο την προκλητικότητα, την επιθετικότητα και την περιφρόνηση τα τελευταία 2,5 χρόνια της Τουρκίας, αλλά και την κατά καιρούς υποκρισία της. Υποκρισία που τροφοδοτείται πολλές φορές και από ατυχείς δηλώσεις και πράξεις εντός της Ελλάδας.

Δυστυχώς δεν είναι ώρα για χορούς και πανηγύρια, γιατί το μήνυμα που εκπέμπουμε προς την Τουρκία αλλά και τους επικίνδυνους συμμάχους που έχουμε είναι ότι είμαστε για τα πανηγύρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.