Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Οι ενισχύσεις του Πούτιν για την Ουκρανία προέρχονται από τη Λιβύη»- ιταλικό δημοσίευμα

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία , οι Ρώσοι έχουν αποσύρει περίπου 200 μισθοφόρους από την ομάδα Βάγκνερ και χίλιους Σύρους μαχητές...








Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία , οι Ρώσοι έχουν αποσύρει περίπου 200 μισθοφόρους από την ομάδα Βάγκνερ και χίλιους Σύρους μαχητές από τη Λιβύη, σύμφωνα με πληροφορία των Financial Times .

Το τι συνέβη σε αυτή τη «λεγεώνα της Μέσης Ανατολής» παραμένει μυστήριο.

Πέρα από τις εικασίες και τις υποθέσεις, «δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτοί οι μαχητές στάλθηκαν στην Ουκρανία» για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, πολύ πριν τα ρωσικά τανκς μετακινηθούν στο Ντονμπάς, η στρατολόγηση μισθοφόρων από τη Συρία και την Αφρική χρησιμοποιήθηκε ως κάρτα προπαγάνδας τόσο από τη Μόσχα όσο και από το Κίεβο.

Ο πρώτος που ξανακυκλοφόρησε τα νέα ήταν ο ρωσόφωνος ιστότοπος Meduza, που ανήκει σε αντιφρονούντες με έδρα τη Λετονία.

Η πύλη είχε αναφέρει ότι ορισμένοι Ρώσοι στρατολόγοι προσπαθούσαν να επιλέξουν προσωπικό με εμπειρία στη Συρία και την Αφρική για να στείλουν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, στις 23 Φεβρουαρίου, ήταν η σειρά των New York Times που είχαν κάνει λόγο για 200-300 στρατιώτες εκτοπισμένους στις επαρχίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Στις 19 Απριλίου, ο Guardian είχε καταμετρήσει έως και 20.000 που είχαν ήδη αναπτυχθεί στο Donbas.

Μόλις ξεκίνησε ο πόλεμος, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε διατάξει να στείλουν αυτούς τους εθελοντές από τη Μέση Ανατολή στο ουκρανικό μέτωπο και το Κίεβο είχε επίσης επανεκδώσει τις ειδήσεις πολλές φορές.

Η τελευταία φορά ήταν στις 20 Απριλίου, όταν ο Ολέξιι Ντανίνοφ, ένας από τους στρατιωτικούς συμβούλους του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε στο Sky News ότι «υπάρχουν πολλοί [Σύροι] εδώ και συνεχίζουν να έρχονται από όλο τον κόσμο.

Γεγονός είναι ότι αυτές οι φωτογραφίες δεν κυκλοφόρησαν ποτέ και ακόμη και σήμερα δεν υπάρχουν στοιχεία για την παρουσία Σύριων μαχητών στην Ουκρανία. Είναι μια ανώμαλη πτυχή σε σύγκριση με την περίπτωση της Λιβύης, όπου αντίθετα οι εικόνες και τα βίντεο των Σύριων στο μέτωπο είχαν κοινοποιηθεί στα κοινωνικά δίκτυα από την αρχή.

«Η είδηση ​​της εκτόπισης κάποιων μισθοφόρων ήταν ήδη στον αέρα εδώ και αρκετό καιρό - ένας διπλωμάτης με έδρα την Τρίπολη είπε στο Il Foglio - Η ρωσική παρουσία μειώνεται αλλά μόνο ελαφρά και κυρίως η επιρροή της στις τάξεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού του Khalifa Haftar παραμένει αμετάβλητη» .

Οι Ρώσοι και Σύροι μισθοφόροι, παραταγμένοι δίπλα στον στρατηγό της Κυρηναϊκής, ήταν αρκετές χιλιάδες από το 2019.

Αν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να προβλέψει τις κινήσεις του Κρεμλίνου, είναι οι Τούρκοι, που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Αμπντουλχαμίντ Νταμπαϊμπά στην Τρίπολη και μάχονται με τους Ρώσους για επιρροή στη χώρα.

Το περασμένο Σάββατο ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ανακοινώσει απροσδόκητα το κλείσιμο του εναέριου χώρου στις ρωσικές πτήσεις από τη Λιβύη και τη Συρία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ρώσοι δεν μπορούν πλέον να μεταφέρουν μαχητές στην Ουκρανία -θα μπορούσαν να το κάνουν επεκτείνοντας τη διαδρομή τους και πετώντας πάνω από το Ιράν- αλλά το κλείσιμο του τουρκικού εναέριου χώρου εξακολουθεί να είναι ενοχλητικό.

Σύμφωνα με ειδικούς, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει σχέδια προς το παρόν να θυσιάσει χρόνια πολιτικών και στρατιωτικών επενδύσεων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική στο όνομα της Ουκρανίας.

Στο Μάλι , ο αριθμός των ανδρών στην ομάδα Βάγκνερ παραμένει αμετάβλητος, στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία υπολογίζεται ότι είναι μόλις εκατό λιγότεροι μισθοφόροι και στη Λιβύη είναι απίθανο οι Ρώσοι να εγκαταλείψουν τον Μπασάγκα και τον Χαφτάρ στη μοίρα τους αυτή τη στιγμή καθώς σκέφτονται πώς να πάρει τον έλεγχο της Τρίπολης με τη βία ή όχι.

Η Μόσχα εξακολουθεί να είναι απαραίτητη για τις πολιτοφυλακές της Ανατολής και, σύμφωνα με τη διπλωματική πηγή από τη Λιβύη, «υπάρχει υπερβολική ένταση μεταξύ των δύο πλευρών αυτή τη στιγμή. Και σε δύο μέρες θα είναι το Eid al Fitr, η γιορτή για το τέλος του Ραμαζανιού».

Il Foglio

--



The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.