Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα ένταση... «Φλέγεται» ο πλανήτης : Μαχητικά του Πακιστάν βομβαρδίζουν περιοχές στο Αφγανιστάν!

Σχεδόν 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές του Πακιστάν στις επαρχίες Χοστ, Κουνάρ του Αφγανιστάν!-Αφγανοί αξιωματούχοι επιβε...





Σχεδόν 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές του Πακιστάν στις επαρχίες Χοστ, Κουνάρ του Αφγανιστάν!-Αφγανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν τις αεροπορικές επιδρομές του Πακιστάν

Οι τοπικοί αξιωματούχοι των επαρχιών Khost και Kunar του Αφγανιστάν επιβεβαίωσαν ότι πακιστανικό αεροσκάφος εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές σε διάφορες περιοχές των επαρχιών, σκοτώνοντας πέντε παιδιά και μια γυναίκα. Αξιωματούχοι της επαρχίας Khost δήλωσαν ότι το πακιστανικό αεροσκάφος βομβάρδισε τις περιοχές Pesa Mila και Mir Safar της επαρχίας το βράδυ της Παρασκευής, ανέφερε το Khaama Press.

Ενώ, οι ντόπιοι κάτοικοι της επαρχίας είπαν ότι οι αεροπορικές επιδρομές διεξήχθησαν στην περιοχή Σπέρα της επαρχίας Χοστ, σκοτώνοντας 33 μέλη δύο οικογενειών. Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι της περιοχής Σαλτάν της επαρχίας Κουνάρ δήλωσαν ότι πέντε παιδιά και μια γυναίκα σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή του Πακιστάν. Επ’ αυτού, η κυβέρνηση του Πακιστάν ούτε η υπό την ηγεσία των Ταλιμπάν κυβέρνηση στο Αφγανιστάν σχολίασαν τον βομβαρδισμό, αλλά τα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι βομβαρδισμοί είχαν στόχο τους Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), ισλαμιστικές ομάδες Παστούν σε αυτές τις επαρχίες. από Khaama Press.

Το TTP, ένα συγκρότημα ισλαμιστικών ισλαμιστικών ομάδων εθνοτικών Παστούν, δρα από τη βορειοδυτική φυλετική περιοχή του Πακιστάν στο Βόρειο Ουαζιριστάν και πολεμά το πακιστανικό κράτος με διάφορες μορφές από το 2007. Ενώ οι ντόπιοι κάτοικοι στην επαρχία Nimroz του Αφγανιστάν είπαν ότι οι πακιστανικές δυνάμεις έχουν ανοίξει πυρκαγιά σε Αφγανούς οδηγούς σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν, ανέφερε ο Khaama Press.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν κάλεσε τον επιτετραμμένο του Αφγανιστάν στο Ισλαμαμπάντ για να διαμαρτυρηθεί για τη διασυνοριακή επίθεση την Πέμπτη, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις για την αύξηση των προκλήσεων από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας των συνόρων, το Φόρεϊν Όφις (FO) σε δήλωση ανέφερε ότι το Πακιστάν καταδίκασε σθεναρά τέτοια διασυνοριακά επεισόδια πυροβολισμών και απαίτησε αυστηρή δράση κατά των υπευθύνων. Το Πακιστάν ζήτησε επίσης από τον επιτετραμμένο του Αφγανιστάν να ζητήσει από τη διοίκηση της Καμπούλ να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στις συνοριακές περιοχές και να κάνει τις διμερείς επαφές πιο αποτελεσματικές για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών.

ΠΗΓΗ:Directus

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.