Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΩΓΛΙΤΗΣ: Ένας άγνωστος, μεγάλος, Βυζαντινός στρατηγός

Ο Ιωάννης Τρωγλίτης είναι ένας από τους σχετικά άγνωστους στρατηγούς της περιόδου του Ιουστινιανού. θεωρείται πως γεννήθηκε στη Μακεδονία...




Ο Ιωάννης Τρωγλίτης είναι ένας από τους σχετικά άγνωστους στρατηγούς της περιόδου του Ιουστινιανού. θεωρείται πως γεννήθηκε στη Μακεδονία, μάλλον στην περιοχή των Σερρών, ή, σύμφωνα με άλλες πηγές, στη Θράκη.





Πιστεύεται πως με τον Βελισάριο είχε σχέσεις από την παιδική ηλικία και ήταν μέλος της πρώτης μονάδας επίλεκτων Βουκελάριων ιππέων που οργάνωσε ο μεγάλος στρατηγός.




Δεν είναι γνωστή η ημερομηνία γέννησής του. Ωστόσο καθώς οι πηγές τον αναφέρουν συνομήλικο του Βελισάριου θα πρέπει να γεννήθηκε μεταξύ του 500 και 505 μ.Χ. Ακολούθησε τον Βελισάριο στην πρώτη του εκστρατεία στον Δούναβη και κατόπιν στην εκστρατεία κατά των Σασσανιδών Περσών στη Μεσοποταμία. Ήταν παρών στην περίφημη μάχη του Δάρας, ενώ ακολούθησε τον ένδοξο στρατηγό και στη Ιταλία στο πόλεμο κατά των Γότθων.


Στη βόρεια Αφρική, όπου και έμελλε να δοξαστεί, μετέβη επίσης μαζί με τον Βελισάριο. Διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στις μάχες του Δεκίμου και του Τρικάμαρου, επικεφαλής των επίλεκτων Βουκελάριων. Στην πρώτη μάχη μάλιστα, με μόλις 288 άνδρες καταδίωξε τους βάρβαρους Γερμανούς Βανδάλους μέχρι τα τείχη της Καρχηδόνας. Διαβάστε την συνέχεια στο history-point.gr

https://www.history-point.gr/ioannis-troglitis-enas-agnostos-megalos-vyzantinos-stratigos




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.