Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρίγκηπος - Κωνσταντινούπολη: Περιφορά Επιταφίου από Έλληνες της ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗΣ πρωτεύουσας μας – Εικόνες συγκίνησης και νοσταλγίας στη Βασιλεύουσα

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιείται η Ακολουθία του Επιταφίου και στην Κωνσταντινούπολη. Ο ελληνισμός της Πόλης δίνει το παρών στις...






Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιείται η Ακολουθία του Επιταφίου και στην Κωνσταντινούπολη. Ο ελληνισμός της Πόλης δίνει το παρών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου και της Περιφοράς. Δείτε φωτογραφίες του newsit.gr.

Με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων κατοίκων αλλά και επισκεπτών της Κωνσταντινούπολης τελείται η Ακολουθία του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή (22.04.2022).

Η πιο συγκινητική και συγκλονιστική στιγμή είναι η Περιφορά του Επιταφίου στην Πρίγκηπο. Οι Έλληνες Κωνσταντινουπολίτες κάτοικοι συνεχίζουν να τηρούν με ευλάβεια τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του ελληνισμού και της ορθοδοξίας, καθώς συγκεντρώνονται στις εκκλησίες του νησιού.

Το newsit.gr βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο νησί Πρίγκηπος όπου πραγματοποιείται Περιφορά Επιταφίου στους δρόμους. Μάλιστα, το έθιμο αναβίωσε για πρώτη φορά το 2004.

Η Ακολουθία ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής (22.04.2022). Πιστοί με κεριά στο χέρι, μικρά παιδιά με λαμπάδες και χορωδία που αποτελείται από κατοίκους ελληνικής καταγωγής της περιοχής που ψάλλουν τους ύμνους της ημέρας, συμπληρώνουν την ατμόσφαιρα της κατάνυξης, τιμώντας το Θείο Δράμα.

Συγκινούν οι φωτογραφίες του newsit.gr από την Περιφορά του Επιταφίου στην Πρίγκηπο:





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.