Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έτοιμοι για όλα...!!! Η Ελλάδα αναστέλλει τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μετά την τουρκική «έφοδο»! Ενεργοποίηση της Ελληνικής Αεράμυνας στο Αιγαίο...!!!

Στον «πάγο» βάζει η κυβέρνηση τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας μετά το άνευ προηγουμένου μπαράζ παρα...







Στον «πάγο» βάζει η κυβέρνηση τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας μετά το άνευ προηγουμένου μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων που σημειώθηκε χθες πάνω από το Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά δηλώνει πως αντιμετωπίζει την κλιμάκωση της έντασης «με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα» και στο πλαίσιο αυτό, τα ΜΟΕ τα οποία θα συζητούνται αυτή την περίοδο και θα ακολουθούσαν τα όσα είχαν ειπωθεί στην Κωνσταντινούπολη στην κατ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναστέλλονται

Ανεβάζει την ένταση στο Αιγαίο η Άγκυρα με 168 παραβιάσεις και 41 υπερπτήσεις

Τα δικά της μηνύματα θέλει να στείλει η Τουρκία εν μέσω ουκρανικής κρίσης και γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή οδηγώντας σε μια πρωτοφανή κλιμάκωση της έντασης τα τελευταία 24ωρα στο Αιγαίο. H ένταση που προκαλεί η Αγκυρα, δεν έχει προηγούμενο καθώς μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης προχώρησε σε 41 υπερπτήσεις ελληνικών νησιών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τις τουρκικές ενέργειες απαράδεκτες και επεσήμανε ότι δεν μένουν αναπάντητες ούτε στο πεδίο, ούτε σε διπλωματικό επίπεδο.

«Oι ενέργειες αυτές δεν μένουν αναπάντητες ούτε στο πεδίο ούτε σε διπλωματικό επίπεδο» σημείωσε. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου στο πλαίσιο που διαμορφώνεται από τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο δεν είναι πρόσφορο το κλίμα για τις συναντήσεις στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο η κυβέρνηση έβαλε στον... πάγο τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, μετά το μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων που σημειώθηκε χθες πάνω από το Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά.

Ενεργοποίηση της Ελληνικής Αντιαεροπορικής Άμυνας στο Αιγαίο...!!!

Άμεση, αποφασιστική και δυναμική είναι η απάντηση της Ελλάδας στο κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας.

Μετά το μπαράζ υπερπτήσεων την Τετάρτη πάνω από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με 41 συνολικά διελεύσεις από τη Σάμο μέχρι το Σύμπλεγμα του Καστελλόριζου, το ΓΕΕΘΑ και το υπουργείο Άμυνας απογάσισαν να λάβουν δραστικά μέτρα για να αποτρέψουν τις τουρκικές προκλήσεις.

Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ενεργοποιούνται άμεσα τα αντιαεροπορικά συστήματα που βρίσκονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με στόχο να εντοπίζουν τους εισβολείς από αέρος και να τους εγκλωβίζουν βάζοντάς τους στο στόχαστρο.

Η ενεργοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν παραβιάσεις του FIR Αθηνών.

Επίσης, σε συνέχεια της συμμαχικής συνεργσίας με την Γαλλία, η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» θα συμμετάσχει σε άσκηση με γαλλική φρεγάτα δυτικά της Κρήτης ενώ την Παρασκευή (29/04) η ίδια μονάδα επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού θα συμμετάσχει σε ασκήσεις με αμερικανικό πλοίο αποσπασμένο από τη δύναμη του αεροπλανοφόρου «HARRY TRUMAN».

Όπως φαίνεται η Τουρκία αποζητά μια κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο ωστόσο οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες και αποφασισμένες να δώσουν τις κατάλληλες απαντήσεις με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, όπως κάνουν άλλωστε εδώ και χρόνια σε αυτές τις περιπτώσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.