Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μουντιάλ 2022: Θα κατάσχονται οι σημαίες ΛΟΑΤΚΙ στα γήπεδα του Κατάρ... Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι γίνεται για την προστασία των θεατών

Όλα αρχίζουν να μπαίνουν στη τελική ευθεία για το μουντιάλ 2022, ιδιαίτερα από την στιγμή που ανακοινώθηκαν οι όμιλοι και ο ύμνος της διορ...









Όλα αρχίζουν να μπαίνουν στη τελική ευθεία για το μουντιάλ 2022, ιδιαίτερα από την στιγμή που ανακοινώθηκαν οι όμιλοι και ο ύμνος της διοργάνωσης, όμως ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κατάρ ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται να εμφανίζονται στα γήπεδα οι σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ.

Όπως αναφέρει η mirror.co.uk ο Αμπντουλασίζ Αμπντουλάχ Αλ Ανσάρι μίλησε στο Associated Press και δήλωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε για την προστασία των θεατών, καθώς στη χώρα η σχέση μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου έχει ποινικοποιηθεί.

«Αν ένας φίλαθλος υψώσει τη σημαία του ουράνιου τόξου, θα του την πάρω, δεν είναι επειδή θέλω πραγματικά να την πάρω, να τον προσβάλω πραγματικά, αλλά να τον προστατέψω», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Αλ Ανσάρι δήλωσε ότι «δεν μπορώ να εγγυηθώ τη συμπεριφορά ολόκληρου του λαού. Και θα του πω: “Σε παρακαλώ, δεν χρειάζεται να σηκώσεις πραγματικά αυτή τη σημαία σε αυτό το σημείο”».

Αντιδράσεις για την απόφαση

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, ξέσπασαν διεθνείς αντιδράσεις, όπου μεταξύ άλλων καλούσαν σε μποϊκοτάζ, γιατί η χώρα δεν σέβεται τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Μάλιστα, μία ομάδα 16 οργανισμών από όλο τον κόσμο με επίκεντρο τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας, εξέδωσαν ανακοίνωση με 8 προτάσεις προς την FIFA, όπου αναφέρουν μεταξύ άλλων το εξής:

«Εάν η αναγνώριση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα LGBTQ+ στο Κατάρ και οι διαβεβαιώσεις ασφάλειας δεν μπορούν να προσφερθούν, θα αναγκαστούμε να αναρωτηθούμε εάν ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα άτομα LGBTQ+ που θέλουν να παρακολουθήσουν ή να εργαστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι πολύ υψηλός. Προγραμματίζονται περαιτέρω συναντήσεις τόσο με τη FIFA όσο και με την Ανώτατη Επιτροπή τις επόμενες εβδομάδες, όπου ελπίζεται ότι μπορεί να σημειωθεί πρόοδος».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.