Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βρήκαν 1.150 πτώματα αμάχων στην περιφέρεια του Κιέβου

Η σφαγή στη Μπούτσα ήταν σταγόνα στον ωκεανό της φρίκης που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν η Ρωσία ξεκίνησε...







Η σφαγή στη Μπούτσα ήταν σταγόνα στον ωκεανό της φρίκης που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή, μόνο στην περιφέρεια του Κιέβου έχουν εντοπιστεί τα πτώματα 1.150 αμάχων.

Από τους 1.150 άμαχους νεκρούς, οι περισσότεροι, ποσοστό 50% με 70%, φέρουν τραύματα από σφαίρες που έχουν προκληθεί από μικρά όπλα, ανακοίνωσε η αστυνομία του Κιέβου. Και αυτό ενώ ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία βρίσκεται πλέον στην 64η μέρα του.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας του Κιέβου, ο Αντρί Νεμπίτοφ, λέει σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter ότι τα περισσότερα πτώματα βρέθηκαν στην πόλη Μπούτσα, όπου εκατοντάδες σοροί αμάχων έχουν ανακαλυφθεί μετά την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων.

«Μέχρι σήμερα, έχουμε βρει, εξετάσει και παραδώσει στις ιατροδικαστικές αρχές 1.150 πτώματα αμάχων», λέει ο Νεμπίτοφ στο βίντεο, στο οποίο φαίνεται να στέκεται στα χαλάσματα κτιρίων κατεστραμμένων από τις σφοδρές μάχες στην περιφέρεια του Κιέβου. «Θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για αμάχους, όχι στρατιώτες», επισημαίνει.

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι οι άμαχοι που βρέθηκαν νεκροί στην Μπούτσα σκοτώθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις κατά την διάρκεια της κατάληψης της περιοχής.

Το Reuters δεν έχει μπορέσει να επαληθεύσει τον αριθμό των πτωμάτων που βρέθηκαν στην Μπούτσα ή τις συνθήκες θανάτου τους.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους από τις 24 Φεβρουαρίου που εισέβαλε στην Ουκρανία.

Έχει χαρακτηρίσει “τερατώδη πλαστογραφία” που έχει στόχο να δυσφημίσει τον ρωσικό στρατό τους ισχυρισμούς ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν αμάχους στην Μπούτσα κατά την κατάληψη της πόλης.

Το Reuters έχει ζητήσει από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να σχολιάσει την τελευταία ανακοίνωση της αστυνομίας του Κιέβου.

Το βίντεο αυτό αναρτήθηκε την ημέρα που ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, βρίσκεται στο Κίεβο. Η ουκρανική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με τον Γκουτέρες να επισκέπτεται την πόλη Μποροντιάνκα, όπου ο Ζελένσκι έχει χαρακτηρίσει την κατάσταση “σημαντικά πιο φοβερή” σε σχέση με την κατάσταση στη γειτονική Μπούτσα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.