Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ισραήλ: Περιφερειακή συμμαχία για αντιμετώπιση των καμικάζι drones

Νέα περιφερειακή συμμαχία: Αφού ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος διείσδυσε χθες από τον Λίβανο και το Iron Dome απέτυχε να το αναχαιτίσει, ε...









Νέα περιφερειακή συμμαχία: Αφού ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος διείσδυσε χθες από τον Λίβανο και το Iron Dome απέτυχε να το αναχαιτίσει, ενημερωθήκαμε σήμερα (Σάββατο) στις ειδήσεις του Σαββατοκύριακου ότι σχηματίζεται αμυντική συμμαχία μεταξύ του Ισραήλ και των γειτόνων του, κοντά και μακριά, σε μια προσπάθεια εντοπισμού και αναχαίτισης των drones αυτοκτονίας, γράφει η ισραηλινή “mako”.

Ωστόσο, οι γειτονικές χώρες που εμπλέκονται σε αυτήν δεν αποκαλύπτονται, αφού αποτελούν εθνικό μυστικό.

Το Ισραήλ έχει παρακολουθήσει τις πρόσφατες απειλές σχετικά με βομβιστές αυτοκτονίας και πυραύλους κρουζ που επιτίθενται στο Άμπου Ντάμπι και τη Σαουδική Αραβία, οι οποίες απειλούν επίσης και το Ισραήλ εάν είναι των Χούτι της Υεμένης.

Η όποια απογείωση από το έδαφος γειτονικής χώρας μπορεί γίνει αντιληπτή, να ειδοποιήσει και να βοηθήσει το Ισραήλ στην αναχαίτιση και έτσι να προστατεύσει ο ένας τον άλλον από την απειλή αυτή.

Πρόσφατα, υπήρξαν προσπάθειες απογείωσης τέτοιων drones από την Υεμένη και το Ιράκ, παράλληλα με τις προσπάθειες του Ιράν να ωθήσει τα drones στη Συρία και τον Λίβανο.

Άγνωστο drone στον εναέριο χώρο του Ισραήλ

Χθες το μεσημέρι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος διείσδυσε από τον Λίβανο στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Σήμανε συναγερμός σε όλη την Άνω Γαλιλαία και η Πολεμική Αεροπορία κλήθηκε να το αναχαιτίσει. Το αεροσκάφος, το οποίο ήταν σχετικά μικρό και άοπλο, κατάφερε να διεισδύσει στον ισραηλινό εναέριο χώρο στην περιοχή των Υψωμάτων του Γκολάν.

Σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα, το σύστημα Iron Dome ενεργοποιήθηκε - αλλά το σκάφος δεν αναχαιτίστηκε και επέστρεψε στον Λίβανο

Η αρχική έρευνα του συμβάντος, έδειξε ότι το αεροσκάφος διείσδυσε από τα σύνορα του Λιβάνου και έμεινε στο ισραηλινούς ουρανούς για κάποιο χρονικό διάστημα

Γιατί δεν έγινε αντιληπτό από το ραντάρ

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που υποτίθεται ότι χρησιμοποιήθηκε για συλλογή πληροφοριών.

Είναι ένα μάλλον παλιομοδίτικο αεροσκάφος, κατασκευασμένο από ξύλο, για αυτό και δεν αντανακλά την ακτινοβολία του ραντάρ και δεν γίνεται αντιληπτό στις οθόνες.

Συνήθως λειτουργεί με ραδιοκύματα, αλλά σε αυτές τις περιοχές δεν είναι δυνατό να πετάξει κανείς με τηλεχειριστήριο. Έτσι, εγκαθίσταται σε αυτό ένα σύστημα που το καθοδηγεί σε μια προκαθορισμένη διαδρομή.

Για αυτό είναι απαραίτητη η συνεργασία και η σύμπραξη με συμμαχικά κράτη.

mako.co.il

The Hellenic Information Team














© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.