Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έτσι θα επιχειρήσει η ΕΜΑΚ στο φλεγόμενο πλοίο για τον απεγκλωβισμό των δύο επιβατών – Ποιες οι δυσκολίες

Στην προσπάθεια απεγκλωβισμού των ανθρώπων που βρίσκονται στο πλοίο Euroferry Olympia το οποίο καίγεται ανοιχτά της Κέρκυρας αναμένεται να ...







Στην προσπάθεια απεγκλωβισμού των ανθρώπων που βρίσκονται στο πλοίο Euroferry Olympia το οποίο καίγεται ανοιχτά της Κέρκυρας αναμένεται να συνδράμουν και άνδρες της ΕΜΑΚ.

Από την Αθήνα έφυγαν με ελικόπτερο δύο άνδρες της ΕΜΑΚ και από τα Γιάννενα αναχωρούν ακόμη έξι και κατευθύνονται προς την Ηγουμενίτσα. Από και τα οκτώ άτομα θα περάσουν στην Κέρκυρα και όταν φτάσουν στο νησί θα εκτιμηθεί η κατάσταση για το πότε και κάτω από ποιες συνθήκες θα μπορέσουν να επιχειρήσουν στο φλεγόμενο πλοίο.

Εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από το Λιμενικό για να ξεκινήσουν την επιχείρηση θα φτάσουν στο πλοίο με ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού. Εκεί οι άνδρες της ΕΜΑΚ θα κατέβουν με ειδικό εξοπλισμό για να προσπαθήσουν να δουν ποιοι και πόσοι είναι οι αγνοούμενοι και που ακριβώς βρίσκονται. Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας με τη διαδικασία να είναι άκρως επικίνδυνη.

Και αυτό γιατί αν ένα πλοίο έχει δεχτεί τόσο πολύ νερό μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να μπατάρει και να βυθιστεί εγκλωβίζοντας τους και αυτούς μέσα.

Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο προσανατολισμό, γιατί το πλοίο είναι μέσα στους καπνούς και βέβαια λόγω της φωτιάς είναι πολύ υψηλές οι θερμοκρασίες.

Μαρίνος Αλειφέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.