Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σώθηκαν οι δύο εγκλωβισμένοι στο φλεγόμενο πλοίο – Αγωνία για τους αγνοούμενους, τρεις Έλληνες ανάμεσά τους

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες που ξέσπασε η φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia κοντά στην Κέρκυρα. Οι νεότερες...







Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες που ξέσπασε η φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia κοντά στην Κέρκυρα. Οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για 11 αγνοούμενους, ενώ δύο άτομα που ήταν εγκλωβισμένα στο γκαράζ του Euroferry Olympia σώθηκαν το απόγευμα από άνδρες της ΕΜΑΚ. 

Ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, είναι 278. Σημειώνεται πως ανάμεσα σε όσους διασώθηκαν ήταν και ένας παράτυπος μετανάστης. Τρεις Έλληνες είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους, ανάμεσά τους ένας άνδρας 63 ετών, οδηγός φορτηγού, σύμφωνα με το Mega.

Ειδικότερα, ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι τρεις Έλληνες, 9 Βούλγαροι, ένας Τούρκος και ένας Λιθουανός. Οι πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρον ακόμη ότι οι περισσότεροι είναι ιδιοκτήτες ή οδηγοί φορτηγών.

Επιχείρησε η ΕΜΑΚ

Ήδη είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων που εξακολουθούν να βρίσκονται στο φλεγόμενο πλοίο, ενώ στην επιχείρηση διάσωσής τους συμμετέχει και η ΕΜΑΚ. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ μετέβησαν με Super Puma και βρίσκονται πάνω στο πλοίο, και μετέφεραν τους δυο εγκλωβισμένους στο κατάστρωμα από όπου θα τους απομακρύνουν με ελικόπτερο.

Η φωτιά στο πλοίο μαίνεται από τα μεσάνυχτα ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

Στο σημείο όπου είναι σε εξέλιξη το συμβάν βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς. Επίσης επιχειρούν τρία ελικόπτερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.