Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σκότωσαν με δημόσιο λιντσάρισμα 25χρονο χριστιανό στο Πακιστάν….

Χριστιανός δολοφονήθηκε από ομάδα μουσουλμάνων στη Λαχόρη Σαφίκ Κοκχάρ Ο Περβέζ Μασίχ, 25 ετών, δέχτηκε επίθεση μετά από καυγά στο κατάστημ...







Χριστιανός δολοφονήθηκε από ομάδα μουσουλμάνων στη Λαχόρη

Σαφίκ Κοκχάρ

Ο Περβέζ Μασίχ, 25 ετών, δέχτηκε επίθεση μετά από καυγά στο κατάστημα βιντεοπαιχνιδιών του. Ο θείος του θύματος προσπάθησε να επέμβει για να τον σώσει. Για το Ενωμένο Χριστιανικό Συμβούλιο, «Στο Πακιστάν η αστυνομία είναι ανίσχυρη και ανασφαλής».

Ένας 25χρονος Χριστιανός σκοτώθηκε χθες στη Λαχόρη από ομάδα μουσουλμάνων. Ο Περβέζ Μασίχ δέχθηκε επίθεση για μια διαμάχη που ξέσπασε στο κατάστημα βιντεοπαιχνιδιών του. Με βάση τα προκαταρκτικά ευρήματα, το βράδυ πριν την επίθεση κάποιοι νεαροί μπήκαν στο κατάστημα. Ο Μασίχ αρνήθηκε να παίξει μαζί τους και ακολούθησε καυγάς.

Ο Aχτάρ Μπατί, θείος του Περβέζ, είπε στο AsiaNews ότι την επόμενη μέρα μια ομάδα 150 έως 200 μουσουλμάνων ήρθε στη χριστιανική περιοχή της Λαχώρης, ορισμένοι με όπλα, και άρχισαν να προσβάλλουν και να χτυπούν ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του Περβέζ. Παρά τις προσπάθειες του θείου του να σταματήσει τον ξυλοδαρμό, οι δράστες έσυραν τον Περβέζ για να τον βασανίσουν με ξύλα και τούβλα, απειλώντας ότι δεν θα τον άφηναν ζωντανό. Τελικά ένας από τους μουσουλμάνους, ονόματι Σόχνι, γιος του Αλλάχ Ντιτά, χτύπησε τον νεαρό Χριστιανό στο κεφάλι. Όταν ο τελευταίος έπεσε στο έδαφος, όλοι τράπηκαν σε φυγή από το σημείο, πυροβολώντας στον αέρα.

Αργότερα, ο δικηγόρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Τζαβέντ Σουλ, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Ένωσης Χριστιανών Δικηγόρων του Πακιστάν, βοήθησε την οικογένεια να υποβάλει μια Πρώτη Έκθεση Πληροφοριών (FIR) σε ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα. Οι χριστιανοί ανησυχούν πολύ για την κλιμακούμενη βία κατά των μελών της κοινότητάς τους στο Πακιστάν, ειδικά στο Παντζάμπ. Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Κινγκ, ιεραπόστολο στο Ενωμένο Χριστιανικό Συμβούλιο, «το Πακιστάν βρίσκεται επί του παρόντος στη λίστα των χωρών όπου το κράτος και η αστυνομία είναι αβοήθητα και ανασφαλή. Οι νομοθέτες απέτυχαν να ελέγξουν τον θρησκευτικό εξτρεμισμό».

Για τον Ντέιβις, υπό το φως της κακομεταχείρισης των χριστιανών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει μια ειδική ομάδα εργασίας και να θεσπίσει νομοθεσία για να αποτρέψει επιθέσεις όπως αυτή κατά του Περβέζ. Ομοίως, για τον ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Βασέμ Γιακούμπ με έδρα τη Λαχώρη, «είναι πραγματικότητα ότι στην κοινωνία σκοτώνονται άνθρωποι και απορρίπτεται η δικαιοσύνη, παρά τις έρευνες της αστυνομίας». «Είναι πολύ σημαντικό να θεραπεύσουμε την άρρωστη νοοτροπία αυτής της κοινωνίας», εξήγησε ο Γιακούμ. Ορισμένα «στοιχεία πρέπει να συλληφθούν αμέσως και να τιμωρηθούν».

https://www.asianews.it



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.