Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια για να διεκδικήσει την Προεδρία και το 2023 ο Ρ.Τ.Ερντογάν

  Δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια για να διεκδικήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας τον Ιούνιο...

 







Δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια για να διεκδικήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας τον Ιούνιο του 2023.

Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου, ο Ιμπραχίμ Καλίν, απορρίπτοντας το σενάριο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δήλωσε ότι ο Ερντογάν θα είναι ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συμμαχίας» στις εκλογές του 2023. Αντίθετα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποστήριξε ότι η υποψηφιότητα Ερντογάν είναι νομικά απαράδεκτη.

«Δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια (για τον Ερντογάν) να είναι υποψήφιος το 2023. Έχουμε επανειλημμένως ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές. Ο πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης έχει επίσης κάνει σχετική δήλωση. Ο πρόεδρος (Ερντογάν) έχει δικαίωμα να επανεκλεγεί την ερχόμενη χρονιά», δήλωσε ο Καλίν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Α Haber».

Τον περασμένο Νοέμβριο, η τουρκική αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Ερντογάν για ανικανότητα εν μέσω της δραματικής υποτίμησης του εθνικού νομίσματος και τον προέτρεψε να ανακοινώσει ημερομηνία για πρόωρες εκλογές. Ο Ερντογάν απέρριψε τις εκκλήσεις και επανέλαβε ότι τόσο οι προεδρικές όσο και οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2023, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η εκτίναξη του πληθωρισμού και η υποτίμηση της τουρκικής λίρας έχουν πλήξει τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης, η οποία αποτελεί την εκλογική βάση του κυβερνώντος κόμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.