Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το «κεντρί» των ΕΔ! To ελληνικό όπλο λέιζερ θα ριχνει σαν τις «μύγες» τουρκικά ελικόπτερα, UAV, και πυραύλους σε Φρεγάτες

Σύμφωνα με την εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού "Παραπολιτικά FM" "Εμείς οι Έλληνες" (20-01-2022), και αποκλειστική συνέ...









Σύμφωνα με την εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού "Παραπολιτικά FM" "Εμείς οι Έλληνες" (20-01-2022), και αποκλειστική συνέντευξη με τον ιδρυτή και επικεφαλής της Sukos Robots, αποκαλύφθηκε ότι το ελληνικό όπλο λέιζερ το οποίο έχει αναπτύξει η εταιρεία του, έκανε διάτρηση θωράκισης άρματος μάχης, ενώ ο ίδιος κ. Κωνσταντίνος Σούκος αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα προχωρά σε και πρωτόγνωρο σε αυτόν τον τομέα.

“ Το όπλο της Sukos Robots, το αγκάλιασε η χώρα μας, προχωράμε δυναμικά, θα μου επιτρέψετέ όμως να μην πω πάρα πολλά.

Προχωράμε δυναμικά σε πολεμικό ναυτικό και στρατό και σε κινητή πλατφόρμα αλλά και για τις Φρεγάτες. Πιστέψτε με, το ΥΠΕΘΑ αγκάλιασε αυτό το θέμα από την αρχή.

Η επιχειρησιακή χρήση του ελληνικού όπλου λέιζερ, έχει πολλά επίπεδα και τώρα πετύχαμε διάτρηση ( θώρακα) σε άρματα μάχης μέσα σε 12 δευτερόλεπτα, αν θέλετε το πιστεύεται αν θέλετε όχι, αλλά υπάρχουν βίντεο για αυτό τα οποία δεν μπορούμε να δείξουμε ακόμη, ενώ δεν συζητάμε για ελικόπτερα και drones, αυτά είναι απλά, ενώ σημειώνω ότι είμαστε πολύ δυνατοί.

Καταλαβαίνεται ότι μπορούμε να χτυπήσουμε ρουκέτες πάνω σε ελικόπτερα και να κάνουν ανάφλεξη, αλλά και πυραυλικά συστήματα πάνω σε φρεγάτες, για τις οποίες δεν μιλάμε για διάτρηση, αλλά μπορούμε να αναφλέξουμε τα βλήματα τους.

Αυτήν την στιγμή παλεύουμε για (εμβέλεια) για πάνω από 30 χλμ. , ενώ αν όλα πάνε καλά θα δείξουμε και σχετικό βίντεο.

Μιλάμε για 300 κιλοβάτ και 1 μεγαβάτ ισχύς όπλου λέιζερ, και αυτήν την στιγμή προχωράμε, μιλάμε απλά για μεγάλες αποστάσεις, σε σχέση με αυτά που διαθέτουν οι Ισραηλινοί και οι Αμερικανοί, είμαστε πολύ καλά και τονίζω ότι είμαστε πολύ δυνατοί”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σούκος.

Ποια είναι η εταιρεία που καινοτομεί στο τομέα των όπλων λέιζερ

Στην φετινή έκθεση Defea 2021, παρουσιάστηκε το Λέιζερ Υψηλής Ενέργειας (High Energy Laser Weapon) που ανέπτυξε με την εταιρεία του Soukos Robots και υπόσχεται τη μεταφορά ενέργειας με ταχύτητα φωτός.

Μεταξύ των επαναστατικών χαρακτηριστικών του όπλου είναι ότι δεν επηρεάζεται από τη βαρύτητα, ενώ επιτρέπει την παθητική ανίχνευση και αποθήκευση στόχων, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), θαλάσσιων σκαφών, πυραύλων και ελικοπτέρων.

«Πρόκειται για λέιζερ ρομποτικό οπλικό σύστημα που πραγματοποιεί εκπομπή φωτονίων από 5 έως 20 χιλιόμετρα. Διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης. Έχει αυτόματο σύστημα ευθυγράμμισης, ενώ διαθέτει τη δυνατότητα προσβολής ανά στόχο ανά δύο με τρία δευτερόλεπτα» εξηγεί στο Sputnik ο κ. Σούκος.

«Κατασκευάστηκε με σκοπό να καταρρίπτει τα drones. Σήμερα ο πόλεμος χάνεται ή κερδίζεται από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Άρα το μέλλον είναι τα όπλα λέιζερ» προσθέτει.

Η ειδική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, είχε ως επίκεντρο τα τουρκικά UAV, αφορούσε τις επιπτώσεις στον τομέα αυτό, μαζί με την πρόσφατη εκτόξευση του δορυφόρου Turksat 5B σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Με τον τουρκικό δορυφόρο επικοινωνιών, έχουμε μια δραστική επέκταση του εύρους δράσης των τουρκικών drones, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με πυραύλους μέσω συστήματος SATCOM, κάτι που σίγουρα αφορά τις ελληνικές δυνάμεις σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Κατά τη συνάντηση λοιπόν στο ΥΠΕΞ, ανταλλάχθηκαν απόψεις για το τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα έναντι του τουρκικού κινδύνου.

Περιττό να τονίζουμε ακούγοντας όλα αυτά, το πιθανότερο είναι οι ελληνικές Belhara, αλλά και οι νέες Κορβέτες που θα παραλάβουμε μαζί με επίγεια συστήματα, να έχουν τοποθετημένο πάνω τους, το ελληνικό “κεντρί”, το οποίο θα “κατεβάζει” τα τουρκικά drone του Ερντογάν, σαν τις “μύγες”.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.