Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Rafale: Η πανωλεθρία των Τούρκων στην Λιβύη ήταν η αφορμή για να έρθουν στην Ελλάδα...!!

Ο πρώτος και κυριότερος λόγος της επιλογής των γαλλικών μαχητικών από την Αθήνα ήταν η αποτελεσματικότητά τους απέναντι στους Τούρκους Οι Τ...









Ο πρώτος και κυριότερος λόγος της επιλογής των γαλλικών μαχητικών από την Αθήνα ήταν η αποτελεσματικότητά τους απέναντι στους Τούρκους

Οι Τούρκοι, στις 5 Ιουλίου του 2020 στην τουρκική αεροπορική βάση Al-Watiya στην Λιβύη, υπέστησαν πανωλεθρία, όταν οι θέσεις τους βομβαρδίστηκαν από αγνώστου… εθνικότητας γαλλικά μαχητικά Rafale.

Η τουρκική αεράμυνα των Hawk και των πολυδιαφημισμένων τουρκικών Hisar στάθηκε αδύνατο να αντιμετωπίσει τα γαλλικά μαχητικά, τα οποία διέλυσαν τους Τούρκους και μάλιστα δύο φορές, αφού την πρώτη επίθεση ακολούθησε και δεύτερη.

Σύμφωνα με τον Διονύση Αντωνέλλο και την sportime.gr η συγκεκριμένη επιτυχία των Rafale οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο επιθετικό ραντάρ SPECTRA που διαθέτουν τα γαλλικά μαχητικά.

Το βασικό όπλο του SPECTRA είναι πως πρόκειται για ένα «επιθετικό» ραντάρ το οποίο επιτίθεται στα ραντάρ του αντιπάλου και τα μπερδεύει.

Ακόμα και το ραντάρ των F-35 λειτουργεί ως το προς να κάνει στελθ το μαχητικό και όχι να επιτεθεί στο εχθρικό ραντάρ.

Ο δεύτερος λόγος της επιλογής των γαλλικών Rafale ήταν η αρχική απόρριψη της γαλλικής πρότασης για την αγορά από την Ελλάδα των φρεγατών Belharra.

Αθήνα και Παρίσι δεν τα βρήκαν (σ.σ. τότε, πριν επανέλθουν οι Γάλλοι με την άκρως ανταγωνιστική πρόταση) στον τρόπο αποπληρωμής των φρεγατών, με τους Γάλλους να βάζουν στενό χρονοδιάγραμμα πληρωμών στην Ελλάδα, το οποίο η χώρα δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.