Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μαζί με τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale F3 αγοράζουμε και νέους πυραύλους SCALP που μπορούν να χτυπήσουν μέχρι ….Άγκυρα

Οι πύραυλοι αυτοί δίνουν την ευκαιρία να χτυπήσουμε μέχρι το Εσκί Σεχίρ ( Δορύλαιο) και Αφιόν Καραχισάρ, αλλά και μέχρι την ίδια την Άγκυρα...








Οι πύραυλοι αυτοί δίνουν την ευκαιρία να χτυπήσουμε μέχρι το Εσκί Σεχίρ ( Δορύλαιο) και Αφιόν Καραχισάρ, αλλά και μέχρι την ίδια την Άγκυρα

Σύμφωνα με γνωστό γαλλικό ΜΜΕ, που ασχολείται με αμυντικά θέματα, η σύμβαση 2,5 δις ευρώ, την οποία υπέγραψε η Ελλάδα με την Γαλλία ( τύπου G-G), εκτός όλων των άλλων αφορά, υλικοτεχνικής υποστήριξη και παράδοση πυραύλων Meteor (BVRAAM αέρος-αέρος), Mica (μεσαίου βεληνεκούς αέρος-αέρος) SCALP (μεγάλου βεληνεκούς αέρος-εδάφους) και τέλος AM39 Exocet (αντιπλοϊκός πύραυλος).

Όπως γνωρίζαμε μέχρι τώρα τα ελληνικά Rafale F3, δεν θα χρησιμοποιηθούν για αναχαιτίσεις στο Αιγαίο, (για ευνόητους λόγους), αλλά αποκλειστικά σε αποστολές TASMO, κατά “εχθρικών” μονάδων επιφανείας, σε περίπτωση μελλοντικών επιχειρήσεων, με στόχους τις τουρκικές Φρεγάτες κλάσης ISTIF, τις Κορβέτες κλάσης MILGEM, αλλά και τα αντιτορπιλικά τύπου TF-2000, τα οποία αναμένεται να κατασκευάσει η τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Με λίγα λόγια έχουμε μια ειδικού τύπου εναέρια δύναμη για την εξουδετέρωση του μεγαλύτερου μέρους του τουρκικού στόλου επιφανείας, σε λίγες μόνο ώρες, αφότου θα είχαμε σενάριο στρατιωτικής εμπλοκής Ελλάδος-Τουρκίας.

Η αγορά όμως παρτίδας νέων αναβαθμισμένων πυραύλων SCALP (μεγάλου βεληνεκούς αέρος-εδάφους), για τα νέα γαλλικά μαχητικά Rafale, μας δίνει την ευκαιρία να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στην τουρκική ενδοχώρα, μέχρι για παράδειγμα στην βάση των τουρκικών F-16 Στο Εσκί Σεχίρ ( Δορύλαιο) και το Αφιόν Καραχισάρ, αλλά και μέχρι την ίδια την Άγκυρα.

Οι νέοι ελληνικοί πύραυλοι SCALP (μεγάλου βεληνεκούς αέρος-εδάφους), με νέες δυνατότητες και βεληνεκές, σε σχέση με τους παλαιότερους που είχαμε, μας δίνουν τρομερή εναέρια δύναμη, σε συνδυασμό με τα νέα γαλλικά μαχητικά, να χτυπήσουμε σε κρίσιμες υποδομές στην τουρκική ενδοχώρα, όπως βιομηχανίες όπλων και πυρομαχικών, φράγματα όπως το GAP, αεροδρόμια και βάσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Εκτός της Κωνσταντινούπολης, η οποία είναι “εκτεθειμένη” έτσι και αλλιώς στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία σε κάθε ελληνοτουρκικό πιθανό σενάριο, τώρα μπορούμε να απειλήσουμε στρατηγικούς στόχους εντός Μικράς Ασίας, για αυτό και οι Τούρκοι “τρέχουν” και δεν φτάνουν με την ελληνική εναέρια ενίσχυση.

Αν συνδυάσουμε σε αυτές τις πιθανές αποστολές της ελληνικής Πολεμικής αεροπορίας, την ουσιαστικά αδύναμη τουρκική αεράμυνα, εκτός των συστοιχιών S-400, (τους οποίους δεν έχουν θέσει ακόμα, σε επιχειρησιακή λειτουργία οι Τούρκοι, ( και δεν αναμένεται στο επόμενο μακρύ διάστημα), αλλά και στην έλλειψη έμπειρων Τούρκων πιλότων, τότε η υπεροπλία μας προκαλεί τριγμούς στο τουρκικό γενικό επιτελείο, και στα όποια σχέδια του.

Οι Τούρκοι έχουν σχετικά λίγους έμπειρους πιλότους, (τους οποίους έχουμε εκπαιδεύσει στο Αιγαίο αμισθί), ενώ τα ελληνικά Rafale F3, μεταφέρουν τα υπερσύγχρονα βλήματα αέρος-αέρος Meteor με εμβέλεια πραγματικά αφοπλιστικά μεγάλη, και τότε η όλη υπόθεση μετατρέπεται σε εφιάλτη για την Άγκυρα, για αυτό και “φωνασκούν” όλοι οι Τούρκοι αξιωματούχοι, απειλώντας δήθεν την χώρα μας, αφού γνωρίζουν πολύ καλά, ότι γενικά δεν μπορούν να κάνουν οτιδήποτε κατά της χώρας μας, χωρίς τρομερό ανθρώπινο και υλικό κόστος για την Τουρκία.

Ο πύραυλος METEOR είναι ένας πύραυλος αέρος-αέρος που δύναται να εξουδετερώσει στόχους πέρα ​​από την οπτική εμβέλεια ( BVRAAM εκτός οπτικού βεληνεκούς) με βεληνεκές άνω των 150 χλμ.

Η ζώνη εγκλωβισμού του (όπου οποιοσδήποτε στόχος δεν έχει καμία πιθανότητα να διαφύγει) είναι επίσης η μεγαλύτερη αυτής της κατηγορίας πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού AIM-120 AMRAAM.

“Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή και το Αιγαίο οδήγησαν στη δημιουργία δύο αξόνων μεταξύ των χρηστών αεροσκαφών Rafale, με τον πρώτο να είναι Αίγυπτος, Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτά, και από τη μία πλευρά, έχουμε τον άξονα Κατάρ-Τουρκίας”, αναφέρει Γάλλος ειδικός.

Το παιχνίδι στην Α.Μεσόγειο είναι τεράστιο και οι Τούρκοι δεν κάνουν πίσω στο όνειρο της δήθεν “Γαλάζιας Πατρίδας”, θέλοντας να οικειοποιηθούν θαλάσσιες περιοχές που δεν τους ανήκουν.

Μεγάλο ρόλο σε οποιαδήποτε μελλοντική κρίση, είτε ελληνοτουρκική, είτε γενικευμένη στην περιοχή, θα διαδραματίσει η Πολεμική Αεροπορία και ειδικά τα γαλλικά μαχητικά, που θα σηκώσουν το βέρος, στρατηγικών χτυπημάτων, για να “γονατίσει” ο Νεο-Οθωμανός αντίπαλος που είναι η σημερινή Τουρκία του Ρ.Ν.Ερντογάν.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.