Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Mk13 Mod 7... Το υπερόπλο των Πεζοναυτών μπορεί να σκοτώσει από τα 900 μέτρα

Το Σώμα των Πεζοναυτών αναβαθμίστηκε το 2019 θέτοντας σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα το υπερόπλο, σνάιπερ, Mk13 Mod 7. Το δεύτερο ...




Το Σώμα των Πεζοναυτών αναβαθμίστηκε το 2019 θέτοντας σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα το υπερόπλο, σνάιπερ, Mk13 Mod 7.

Το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους, το τυφέκιο Mk13 έφτασε σε πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα και από τότε ακολουθεί του Αμερικανούς πεζοναύτες στις αποστολές τους.




Το τυφέκιο Mk 13 Mod 7 υιοθετήθηκε από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ως ο αντικαταστάτης του αξιόπιστου αλλά ξεπερασμένου πλέον τεχνολογικά Μ40 καθώς το τελευταίο χρησιμοποιείται για περισσότερο από 50 χρόνια, από την εποχή του Βιετνάμ.

Η ανάγκη αυτή είχε διαφανεί ήδη από την έναρξη του «Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας» το 2001. Το Μ40 αποδείχτηκε ότι -παρά την ικανότητα να εμπλέκει στόχους στα 900 μέτρα- εξακολουθεί να διαθέτει περιορισμένο βεληνεκές για τα δεδομένα εμπλοκών εναντίον ισλαμιστών ανταρτών στα βουνά του Ιράκ και του Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με αναφορές των Πεζοναυτών, το δραστικό βεληνεκές του Mk 13 «θα ξεπεράσει το όριο των 900 μέτρων»!

«Οι σκοπευτές μας θα έχουν στα χέρια τους σε ένα σύστημα οπλισμού που θα τους κάνει ακόμα πιο θανατηφόρους από απόσταση σε σχέση με το παρελθόν», δήλωσε ο Capt. Nick Berger, ανώτατος αξιωματικός του σώματος πεζοναυτών, υπεύθυνος για τα Mk13, και συνέχισε: «Αυτό το όπλο μας προετοιμάζει καλύτερα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο σε οποιοδήποτε κλίμα και τόπο.»

Το Mk13 εξαπολύει μεγαλύτερη σφαίρα σε μεγαλύτερες αποστάσεις από ότι ο προκάτοχος του. Η πρόσθετη ταχύτητα που προσφέρει καθώς και η ακρίβεια θα είναι επωφελής στο πεδίο της μάχης, είπε ο Berger.Το νέο τουφέκι χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από τους πεζοναύτες που το χρησιμοποίησαν στην άσκηση 2025 Sea Dragon. Μια σειρά ασκήσεων που διεξάγονται κάτω από πραγματικές πολεμικές συνθήκες νωρίτερα μέσα στο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.