Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτό μας έλειπε.. Mυστηριώδης νευρολογική ασθένεια «χτυπά» κυρίως νέους στον Καναδά

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στην ιατρική κοινότητα του Καναδά μια νέα νευρολογική ασθένεια που φαίνεται να «χτυπά» νέες ηλικίες με τα κρο...





Έντονο προβληματισμό προκαλεί στην ιατρική κοινότητα του Καναδά μια νέα νευρολογική ασθένεια που φαίνεται να «χτυπά» νέες ηλικίες με τα κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες να πολλαπλασιάζονται.

Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, είναι ότι ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων αυξάνεται ραγδαία και ότι νεαροί ενήλικες, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, παρουσιάζουν ανησυχητικά συμπτώματα όπως, ξαφνική απώλεια βάρους, αϋπνίες, παραισθήσεις, νοητικές δυσκολίες και περιορισμούς της κινητικότητας.

Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσουν το πρόβλημα από την άνοιξη του 2021. Παρά το γεγονός ότι μελετούν 48 περιπτώσεις, τα ύποπτα περιστατικά ξεπερνούν τα 150.

Τα συμπτώματα της μυστηριώδους αυτής νόσου ανέπτυξαν και άνθρωποι που βρέθηκαν σε στενή επαφή με όσους είχαν νοσήσει γεγονός που ενδέχεται να δείχνει ότι με τη νόσο σχετίζονται περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα, ένα ύποπτο κρούσμα αφορά έναν άνδρα που παρουσίασε συμπτώματα άνοιας και κινητικό πρόβλημα.

Η σύζυγός του, που είχε αναλάβει τη φροντίδα του, ξαφνικά άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα ύπνου, αλλά και ατροφίας μυών, άνοιας και παραισθήσεων και πλέον βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από εκείνον.

Σε άλλο περιστατικό, μια νεαρή μητέρα έχασε ξαφνικά 30 κιλά, εμφάνισε πρόβλημα αϋπνίας και άρχισε να έχει παραισθήσεις.

Υπάλληλος τoυ υγειονομικού δικτύου «Vitalité Health Network», μία από τις δύο ιατρικές υπηρεσίες της επαρχίας Νιου Μπρούνσγουικ όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα, δήλωσε στην εφημερίδα «Guardian» ότι αποφάσισε να τοποθετηθεί δημόσια για το πρόβλημα εξαιτίας της ανησυχίας για την ταχύτητα με την οποία επιδεινώνεται η υγεία νεαρών ατόμων στην περιοχή.

«Δεν πρόκειται για μια ασθένεια του Νιου Μπρούνσγουικ», υποστήριξε.

«Το πιθανότερο είναι ότι εμείς είμαστε απλώς η περιοχή που προειδοποιεί, επειδή το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς μας είναι επαρχιακό με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να είναι δυνητικά πιο εκτεθειμένοι σε περιβαλλοντικούς παράγοντες».

Από την πλευρά τους, οι τοπικές αρχές καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να καθησυχάσουν τους πολίτες. Τον Οκτώβριο, αξιωματούχοι άφησαν να εννοηθεί ότι τα οκτώ θανατηφόρα κρούσματα οφείλονταν σε λάθος διάγνωση, υποστηρίζοντας ότι τα θύματα δεν υπέφεραν από την ίδια νευρολογική ασθένεια, αλλά είχαν πεθάνει από γνωστά και ασύνδετα μεταξύ τους παθολογικά αίτια.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποια τροφή, συμπεριφορά ή για έκθεση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες η οποία να οδηγεί στα συγκεκριμένα νευρολογικά συμπτώματα.

Ωστόσο, οι Καναδοί επιστήμονες παραμένουν σε εγρήγορση και εντός του Ιανουαρίου, θα έχουν μια καλύτερη εικόνα όταν και θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις 48 υπό διερεύνηση περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.