Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ... Έτσι καταγράφαμε μια από τις πρώτες ειδήσεις για «μυστηριώδη ιό πνευμονίας στην Κίνα»... Τον Κορονοϊό...

05/01/2020 - Τιτλος: Παγκόσμιος συναγερμός για μυστηριώδη ιό πνευμονίας στην Κίνα Παγκόσμιο συναγερμό σήμανε ένας νέος "μυστηριώδης&qu...





05/01/2020 - Τιτλος: Παγκόσμιος συναγερμός για μυστηριώδη ιό πνευμονίας στην Κίνα

Παγκόσμιο συναγερμό σήμανε ένας νέος "μυστηριώδης", όπως τον χαρακτηρίζει προς το παρόν η ιατρική κοινότητα, ιός πνευμονίας στην Κίνα.

Από την προηγούμενη Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου, μέχρι την Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020, 44 κρούσματα μιας "περίεργης" ιογενούς πνευμονίας έχουν επιβεβαιωθεί στην πόλη Wuhan, στην Κίνα, με τα 12 από αυτά να θεωρούνται εξαιρετικά σοβαρά.

Μάλιστα, οι υγειονομικές αρχές σε Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ πραγματοποιούν ελέγχους στους επιβάτες που φτάνουν με πτήσεις από το Wuhan μετά την εκδήλωση της αναπνευστικής νόσου. Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Κίνας, η επιδημία εντοπίστηκε σε πωλητές που πωλούν φασιανούς και φίδια σε μια αγορά στο Wuhan.

Πάντως, η επιτροπή υγείας της Wuhan δήλωσε την Παρασκευή ότι διερευνά τα αίτια της επιδημίας μη μπορώντας ακόμη να φτάσει σε ασφαλή συμπεράσματα. Σε δήλωσή της η επιτροπή στην ιστοσελίδα της, ανέφερε ότι έχουν ήδη αποκλειστεί ορισμένες πηγές λοίμωξης - συμπεριλαμβανομένης της κοινής γρίπης, της γρίπης των πτηνών και των κοινών αναπνευστικών ασθενειών - αλλά δεν αναφέρθηκε στη Sars (Σύνδρομο Οξείας Αναπνευστικής ανεπάρκειας).

Φόβοι για εκδήλωση του ιού Sars

Φόβοι ότι ο ιός θα μπορούσε να συνδεθεί με τον δυνητικά θανατηφόρο ιό τύπου Sars που μοιάζει με γρίπη και σκότωσε περισσότερους από 700 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο το 2002-03, έχουν αρχίσει και εξαπλώνονται μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Η αστυνομία του Wuhan δήλωσε ότι οκτώ άτομα έχουν τιμωρηθεί για "δημοσίευση ή διαβίβαση ψευδών πληροφοριών στο διαδίκτυο χωρίς επαλήθευση".

O SARS-CoV είναι ένας κορωναϊός (coronavirus) που αναγνωρίστηκε το 2003. Ο ιός επιβιώνει στο εξωτερικό περιβάλλον, όταν δεν υπάρχει υγρασία για 48 ώρες. Η έντονη ηλιοφάνεια φαίνεται ότι μειώνει την επιβίωση του ιού. Στα κόπρανα των ασθενών επιβιώνει για 4 ημέρες. Καταστρέφεται από τα συνήθη απολυμαντικά (π.χ. χλωρίνη, διάλυμα οινοπνεύματος 70%).

"Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρακολουθεί στενά αυτό το γεγονός και θα μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες με το κοινό εν ευθέτω χρόνω", ανέφερε η δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.