Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΥΓΕ ΔΕΣΠΟΤΑ! Μητροπολίτης Πειραιώς: «Ο διάβολος ενορχηστρώνει τις αιρέσεις, τις πλάνες και την κακοδοξία των ανθρώπων»

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ρέντη Ιερούργησε εχθές Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο...





Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ρέντη Ιερούργησε εχθές Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος τέλεσε και την εις Διάκονον Χειροτονία του αναγνώστη Γεώργιου Μαργαρίτη

Κατά την σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον νέο διάκονο, ο οποίος είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επεσήμανε πως σε μία δύσκολη εποχή «έκλεισες τα ώτα σου στον κόσμο της φθοράς και άνοιξες την καρδιά σου στην έκχυση των δωρεών του Παναγίου Πνεύματος», ενώ αναφέροντας από το σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα του Παύλου «το τρίπτυχο της κατά Θεόν πορείας του ανθρωπίνου προσώπου», όπως χαρακτηριστικά είπε – «τὸν ἀγῶνα τὸν καλὸν ἠγώνισμαι, τὸν δρόμον τετέλεκα, τὴν πίστιν τετήρηκα» – υπογράμμισε με έμφαση πως «αυτή είναι όλη η ζωή του ανθρωπίνου προσώπου. Η κατά Θεόν ζωή, η πραγματική, η όντως ζωή, όχι η χαμοζωή και η επιβίωση του κόσμου της φθοράς και του θανάτου, αλλά η ζωή των ανθρώπων που κλίνουν την καρδία τους ενώπιων του Κυρίου της αγάπης, της θυσίας και της Αναστάσεως».

«Καλείσαι να αναλάβεις το έργο του Χριστού. Να γίνεις ο διάκονος της Εκκλησίας», «εκείνος ο οποίος θα διαχειρίζεσαι το Σώμα και το Αίμα του Ιησού Χριστού» είπε στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας πως «σήμερα ξεκινάει αυτή η πορεία της θυσίας και του Σταυρού, αλλά και της Χάριτος και της Ευλογίας». «Έχεις ένα ιερό χρέος: να τηρήσεις την πίστη των Αποστόλων, την πίστη των Αγίων Θ΄ Οικουμενικών Συνόδων και των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων. Αδιαλώβητη να την παραδόσεις στην διάδοχη γενεά, να την μεταλαμπαδεύσεις σε κάθε πιστό άνθρωπο καλής θελήσεως», συμπλήρωσε.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος σημειώνοντας πως ο διάβολος ενορχηστρώνει τις αιρέσεις, τις πλάνες και την κακοδοξία των ανθρώπων, υπογράμμισε πως «έφτασαν οι άνθρωποι να θεσμοθετήσουν ακόμη και την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και να την ευλογήσουν εν μέσω του χώρου τους», την εσχάτη και την ελεεινή αποκαραδοκία της ανθρωπίνης πεπτωκυίας φύσεως». «Την ανθρώπινη αστοχία και την ψυχοπαθολογική εκτροπή την έχουν εισαγάγει μέσα στο χώρο της λατρείας τους» επεσήμανε, καλώντας τον νέο διάκονο να κρατήσει «την πίστη των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων» «για να είσαι ακέραιος στη ζωή σου».

«Κεφαλή σου είναι ο Χριστός». «Φρόντισε στη ζωή σου να μην τον απογοητεύσεις ποτέ, να μην τον παραπικράνεις ποτέ. Σου χαρίζει τον εαυτόν Του για πάντα και μαζί με τον εαυτό Του όλο το σύμπαν και όλη την αιωνιότητα», είπε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος υπενθυμίζοντας στον π.Γεώργιο πως «γίνεσαι διάκονος της Εκκλησίας του Χριστού, γίνεσαι διάκονος του σώματος των πιστών, γίνεσαι διάκονος της Ευχαριστίας».

Τέλος ευχήθηκε να είναι πάντοτε «εν τη ετοιμασία του Ευαγγελίου της ειρήνης. Δόκιμος και άξιος της κλίσεως».

Λίγο νωρίτερα ο νέος διάκονος της τοπικής μας Εκκλησίας τονίζοντας πως «η καρδία φλέγεται θέλοντας να προσφερθεί θυσία ολοκληρωτική στον Δεσπότη Χριστό», ευχαρίστησε εκτός από τους οικείους, τους συγγενείς, τον πνευματικό του π.Γεώργιο Θεοχάρη και όλους όσοι συμπροσευχήθηκαν, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας «που άκουσε τον βαθύ μου πόθο», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως «αποτελείτε παράδειγμα Αρχιερέως που θυσιαστικά προσφέρει και προσφέρεται στο ποίμνιό του».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.