Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέο μπάχαλο στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον σιχαμένο Πολάκη... Έκανε «κατάληψη» στο βήμα της βουλής.

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα προκάλεσε το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη και που οδήγησε τ...

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα προκάλεσε το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη και που οδήγησε τελικά στην οριστική διακοπή της συνεδρίασης.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, μετά την προσωρινή διακοπή που διήρκεσε περίπου μία ώρα, «επικοινώνησα με τον κ. Τασούλα και μου ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής για σήμερα και προσέθεσε ότι ο Πολάκης δεν θα μεταβάλει τον χώρο του Κοινοβουλίου σε χώρο φθηνού ακτιβισμού και κατάληψης, διασύροντάς το. Όσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν έχουν τεράστιες ευθύνες».

“Κατάληψη από τον Πολάκη στο βήμα της Βουλής

Να σημειωθεί πως ο Παύλος Πολάκης όση ώρα διήρκεσε η διακοπή της συνεδρίασης μετά το επεισόδιο, αρνήθηκε να κατέβει από το βήμα, κάνοντας “κατάληψη”. Μάλιστα, χαρακτηριστικό ήταν ότι τα πρώτα δέκα λεπτά συνέχισε να μιλά, παρά το γεγονός ότι οι κάμερες ήταν κλειστές.


Πώς έγινε το επεισόδιο

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν στο βήμα της Ολομέλειας, όπου συζητείται ο Αναπτυξιακός Νόμος, άρχισε να μιλά για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των κκ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου σχετικά με την υπόθεση Novartis, όπως είπε ο Γιώργος Λυκουρέντζος στον realfm 97,8 στην εκπομπή της Στεφανίας Κασίμη και του Γιώργου Ντουδεσκέα, αναφέροντας πράξεις, οι οποίες κατά τη γνώμη του ευνόησαν την εταιρεία. Ο κ. Αθανασίου του ζήτησε επανειλημμένως να επανέλθει στο θέμα της συνεδρίασης, που ήταν ο Αναπτυξιακός Νόμος, σύμφωνα με τον Κανονισμό.

Ο κ. Πολάκης είπε “δεν πρόκειται να σταματήσω ό,τι και να μου κάνεις”. Μάλιστα, ο κ. Αθανασίου σηκώθηκε όρθιος, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για μομφή σε βάρος του βουλευτή, που μιλάει, διότι κατά τον Κανονισμό πρέπει να μπαίνει στο θέμα. Ο κ. Πολάκης συνέχισε σαν να μην τον άκουγε, λέγοντας ότι ο κ. Γεωργιάδης επί θητείας του ευνόησε με συγκεκριμένες πράξεις την εταιρεία Novartis, άρα υπήρχαν στοιχεία που δεν γνώριζαν οι δικαστές που αρχειοθέτησαν την υπόθεσή του. Ο κ. Αθανασίου τον προειδοποίησε ότι θα διακόψει τη συνεδρίαση αν συνεχίσει και τότε ο κ. Πολάκης έφυγε από το βήμα και πήγε προς το μέρος του Άδωνι Γεωργιάδη και άρχισε να του τα λέει εκτός μικροφώνου. Οι βουλευτές της ΝΔ απαίτησαν να διακοπεί η συνεδρίαση και να κατέβει από το βήμα της Βουλής ο κ. Πολάκης.

Η διαδικασία διεκόπη, ενώ ο κ. Αθανασίου κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας και να απαγγείλει -αν κρίνει σκόπιμο- μομφή στον κ. Πολάκη.

Αναλυτικά ο διάλογος ανάμεσα στον κ. Πολάκη και τον κ. Αθανασίου:

Πολάκης: Ξέρω ότι έχετε συγκεκριμένο στήσιμο

Αθανασίου: Τι λέτε.

Πολάκης: Το 2013 στα φάρμακα υψηλού κόστους ευνοήθηκε η Νovartis

Αθανασίου: Θα σας αφαιρέσω τον λόγο. Μπείτε στο θέμα

Πολάκης: Ό,τι θέλω θα πω

Αθανασίου: Αφήστε τα αυτά, αυτά τα συνηθίζετε εσείς. Θα εφαρμόσω τον Κανονισμό

Πολάκης: Να εφαρμόσετε ό,τι θέλετε

Αθανασίου: Σταματήστε

Πολάκης: Αυτό είναι ο εξευτελισμός του Κοινοβουλίου, 130 εκατομμύρια πούλησε η Novartis και εισέπραξε 130 εκατομμύρια και η Merck πήρε 50 και πληρώθηκε 28.

Σε αυτό το σημείο ο Χαράλαμπος Αθανασίου σηκώθηκε όρθιος με τον Παύλο Πολάκη να συνεχίζει κανονικά την ομιλία του.

Αθανασίου: Σας ανακαλώ στην τάξη τώρα. Θα πάω στο δεύτερο πειθαρχικό μέτρο. Θα καλέσω τον πρόεδρο της Βουλής να σας καταθέσει μομφή

Πολάκης: Πηγαίνετε όπου θέλετε

Αθανασίου: Δεν συμμορφώνεστε. Σας αφαιρώ. Διακόπτω τη συνεδρίαση και καλώ τον πρόεδρο της Βουλής στην αίθουσα να σας απαγγείλει πρόταση μομφής.

Εκείνη την ώρα ο κ. Πολάκης αντιλαμβανόμενος ότι τα μικρόφωνα έκλεισαν έφυγε από το βήμα και κατευθύνθηκε προς τα υπουργικά έδρανα λέγοντας: «Τώρα Γεωργιάδη θα στα πω από εδώ».

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε αντιδράσει, απευθύνθηκε στο προεδρείο φωνάζοντας: «Άστον να τα πει. Άστον».

«Δεν γίνονται αυτά» φώναξε ο κ. Αθανασίου εν μέσω πανδαιμονίου και διέκοψε τη συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.