Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πάλι ΣΟΚ στην Τουρκία: Αδιανόητο! Η Ελλάδα θέλει τα Osprey V22 από τις ΗΠΑ

«Παλεύοντας με την οικονομική κρίση από τη μια, η Ελλάδα από την άλλη μπήκε σε κούρσα εξοπλισμών», σημειώνει η τουρκική ahaber.com.tr. «Με ...







«Παλεύοντας με την οικονομική κρίση από τη μια, η Ελλάδα από την άλλη μπήκε σε κούρσα εξοπλισμών», σημειώνει η τουρκική ahaber.com.tr.

«Με το φόβο της Τουρκίας, η Αθήνα ανέλαβε δράση για να αγοράσει Blackhawk και Osprey V22 από την Αμερική», τονίζεται από τους Τούρκους, οι οποίοι επικαλούνται το ρεπορτά της Real News.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Αμερικανοί αξιωματούχοι ρωτήθηκαν εάν ήταν δυνατή η πώληση των «Blackhawk» και «Osprey V22» στην Ελλάδα, κατόπιν παραγγελίας, με το ελληνικό αίτημα να διαβιβάζεται προφορικά πρόσφατα.

Δεν έχει ληφθεί ακόμη απάντηση από τις ΗΠΑ.

Για τα «Osprey V22», μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ έχουν δώσει ειδική άδεια μόνο για την Ιαπωνία.

Το Osprey V22 είναι ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος πολλαπλών αποστολών, με δυνατότητες κατακόρυφης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL) και σύντομης απογείωσης και προσγείωσης (STOL).

Έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει τη λειτουργικότητα ενός συμβατικού ελικοπτέρου με την μεγάλη εμβέλεια και υψηλή ταχύτητα ενός ελικοφόρου αεροσκάφους.

Το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών (USMC) ξεκίνησε την εκπαίδευση στα MV-22B Osprey το 2000 και 2007 ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις με αυτά.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) παρουσίασε την έκδοση του tiltrotor, το CV-22B, το 2009 (σ.σ. έχει εξοπλιστεί πειραματικά και με Hydra 70, εμβέλειας 10,5 χλμ.).

Η Ελλάδα είχε ξανακάνει αίτημα για τα Osprey V22 όμως τότε δεν είχε γίνει δεκτό το αίτημα από τις ΗΠΑ.

Ίσως τώρα, με τις νέες ισορροπίες που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το ελληνικό αίτημα να τύχει διαφορετικής αντιμετώπισης.

Τα συγκεκριμένα ελικοφόρα αεροπλάνα τα έχει ζητήσει και το Ισραήλ.

Τα Osprey V22 θεωρούνται ιδανικά για ταχεία μεταφορά προσωπικού σε ελληνικά νησιά ή ακόμα και την Κύπρο αν χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.