Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βρετανός επιστήμονας της Οξφόρδης: Με την Omicron ο ιός δεν είναι ο ίδιος - «Παρελθόν» οι πολλοί θάνατοι και νοσηλείες

Ο σερ Τζον Μπελ είπε ότι, αν και οι νοσηλείες φορέων του ιού στη Βρετανία έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των πολλών κρουσμάτων...







Ο σερ Τζον Μπελ είπε ότι, αν και οι νοσηλείες φορέων του ιού στη Βρετανία έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των πολλών κρουσμάτων της Omicron, η νόσος «μοιάζει να είναι λιγότερο σοβαρή και πολλοί ασθενείς περνούν σχετικά μικρό διάστημα στο νοσοκομείο»

Η παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού δεν είναι η ίδια νόσος με αυτή που αντιμετωπίζαμε πριν από έναν χρόνο και τα υπερβολικά υψηλά επίπεδα νοσηλειών και θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλέον «παρελθόν», εκτίμησε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ένας εκ των κορυφαίων Βρετανών επιστημόνων, ο βασιλικός καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σερ Τζον Μπελ.

Ο σερ Τζον Μπελ είπε ότι, αν και οι νοσηλείες φορέων του ιού στη Βρετανία έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των πολλών κρουσμάτων της Omicron, η νόσος «μοιάζει να είναι λιγότερο σοβαρή και πολλοί ασθενείς περνούν σχετικά μικρό διάστημα στο νοσοκομείο».

Όπως σχολίασε, είναι λιγότεροι πλέον οι ασθενείς που χρειάζονται οξυγόνο κατά τη νοσηλεία τους και ο μέρος όρος των νοσηλειών έχει μειωθεί στις τρεις ημέρες. Σημείωσε, δε, ότι αυτή η καλύτερη κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί «από τότε που όλοι εμβολιαστήκαμε».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «έχει την αίσθηση» πως οι Βρετανοί πολίτες έχουν συμπεριφερθεί «αρκετά υπεύθυνα» υπό την απειλή της Omicron, περιορίζοντας τις κοινωνικές επαφές τους και επιδεικνύοντας προσοχή.

«Οι φοβερές σκηνές που είδαμε πριν από έναν χρόνο με μονάδες εντατικής θεραπείας να είναι γεμάτες, πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν πρόωρα, αυτά είναι πλέον παρελθόν κατά την άποψή μου και νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε καθησυχασμένοι ότι αυτό θα συνεχιστεί» είπε ακόμη ο σερ Τζον Μπελ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.