Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φρεγάτες: Ήρθε η πρόταση από Ιταλία – ΗΠΑ για τις μικρές φρεγάτες – Τι γίνεται με τις Gowind

Όπως αποκαλύφθηκε την Τετάρτη, η αναμενόμενη πρόταση για την πώληση στην Ελλάδα των τεσσάρων κορβετών κλάσης DOHA καθώς και την αναβάθμιση ...







Όπως αποκαλύφθηκε την Τετάρτη, η αναμενόμενη πρόταση για την πώληση στην Ελλάδα των τεσσάρων κορβετών κλάσης DOHA καθώς και την αναβάθμιση και των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ, κλάσης «ΥΔΡΑ» έφτασε στο ΓΕΕΘΑ.

Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ του ο Χρήστος Μαζανίτης, οι κορβέτες κοστολογούνται στα 1,5 δις ευρώ, με την αξία της κάθε μίας να διαμορφώνεται στα 375 εκατ. με τα οπλικά τους συστήματα.

Η πρώτη κορβέτα θα ναυπηγηθεί στην Ιταλία, ώστε να μην χαθεί χρόνος.

«Οι Ιταλοί της Fincantieri μπήκαν δυναμικά και δίνουν τα… πάντα.

Ναυπηγεία θέλετε; Ναι!

Aster 30 θέλετε; Nαι!

RAM Block 2 θέλετε; Nαι!

Ναι σε… όλα από τους Ιταλούς.

Η είσοδος των Ιταλών στα ελληνικά ναυπηγεία (σ.σ. ψάχνουν χώρο να φτιάχνουν τα πλοία τους αφού «μπούκωσαν» από τις πολλές παραγγελίες) αλλάζει τα δεδομένα σε πρώτο χρόνο, ενώ οι κορβέτες που δίνουν στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον ισότιμες με τις γαλλικές Gowind.

Την ίδια ώρα η Doha (σ.σ. η ιταλική κορβέτα που πουλήθηκε στο Κατάρ) παίρνει και Aster 30», έγραφε το Sportime από τις 23 Οκτωβρίου.

Να αναφέρουμε τώρα σχετικά με τα… ντεζαβαντάζ των Ιταλών πως παραμένει το ερώτημα για τις κορβέτες που θα φτιάξουμε εμείς «πότε θα τις πάρουμε».

Να θυμίσουμε πως για τις Super Vita που φτιάξαμε στα ελληνικά ναυπηγεία χρειάστηκαν 10 χρόνια (σ.σ. βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως κάτι τέτοιο θα επαναληφθεί).

Οι Gowind θα είναι στο Αιγαίο σε τέσσερα – πέντε χρόνια από τώρα και οι τρεις και για τον λόγο αυτό προηγούνται στις προτιμήσεις.

Eπίσης ένα μεγάλο ερωτηματικό αφορά και στην τιμή των Doha, η οποία δεν επιβεβαιώνεται ότι θα είναι στα 375 εκατ. με τα οπλικά του συστήματα το κάθε πλοίο.

Την ίδια ώρα, επειδή πολύς λόγος γίνεται για τους Atser 30 που μπορούν να φέρουν οι Doha, να πούμε πως αν οι Γάλλοι θέλουν να βάλουν Aster 30 στις Gowind θα βάλουν. Έστω και αν χρειαστεί λίγος χρόνος διαπραγματεύσεων ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.