Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΡΓΑΣΜΟΣ στο Πολεμικό Ναυτικό! Έχει ζητήσει Περιπολικά Cyclone από το USN, αλλά και Island & Protector Class από την Αμερικανική Ακτοφυλακή

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που εξασφάλισε η ιστοσελίδα μας, το Πολεμικό Ναυτικό έχει ζητήσει σκάφη τύπου Cyclone από το Αμερικ...







Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που εξασφάλισε η ιστοσελίδα μας, το Πολεμικό Ναυτικό έχει ζητήσει σκάφη τύπου Cyclone από το Αμερικανικό Ναυτικό, προς αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων παράκτιων περιπολικών που υπηρετούν αυτή τη στιγμή. Ταυτόχρονα, έχει φροντίσει να ζητήσει και όσα σκάφη γίνουν διαθέσιμα από την Αμερικανική Ακτοφυλακή, της κλάσης Protector.

Αυτό το δημοσίευμα γίνεται προς απάντηση παλαιότερου δημοσιεύματός μας που αναφερόταν στην παραχώρηση δυο σκαφών τύπου Cyclone από το US Navy προς την Ουκρανία. Μπορεί εμείς εδώ, “απέξω” από το ΠΝ, να βλέπουμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά στο ΠΝ τις έχουν δει εδώ και … χρόνια. Στο ΓΕΝ υπάρχει ένα διαρκές “σκανάρισμα” όλων των μεταχειρισμένων πλοίων, από μέγεθος RIB μέχρι ελικοπτεροφόρου, και σε οτιδήποτε πλέει επί, πάνω, ή κάτω από τους ωκεανούς της Γης.

Συνεπώς, με ενδελεχή έρευνα και συνεχείς μελέτες, οι αξιωματικοί προτείνουν και συζητούν λύσεις σε όλες τις ελλείψεις που υπάρχουν. Αν δεν είδαμε κάτι εδώ και χρόνια, ήταν διότι εδώ και χρόνια, ακόμη και οι δωρεάν παραχωρήσεις χρειάζονται χρήματα. Χρήματα, που κανείς δεν έδινε στο Πολεμικό μας Ναυτικό (ούτε στην ΠΑ, ούτε φυσικά και στον ΕΣ). Το ότι δεν βλέπουμε πλοία από παραχωρήσεις, δεν σημαίνει πως δεν το έχει σκεφτεί το ΓΕΝ.

Σε ότι αφορά τα πλοία κλάσης Cyclone, το ΠΝ τα έχει “εντοπίσει” εδώ και χρόνια, και τα έχει ζητήσει εδώ και πολύ καιρό. Ταυτόχρονα, έχει ενδιαφερθεί για τα εξαιρετικής κατάστασης σκάφη Protector της US Coast Guard. Τα Cyclone τα έχουμε αναλύσει, και μάλιστα κάποτε τα είχαμε προτείνει αντί των… Ticonderoga. Τα Cyclone είναι εξαιρετικά πλοία, με πολλές δυνατότητες, πολύ ανώτερες των κλασικών παράκτιων περιπολικών.

Το ΠΝ έχει μεγάλες ανάγκες σε παράκτια περιπολικά, και σκοπός του είναι η απόκτηση 8 με 12 σκαφών το συντομότερο δυνατόν. Οι περιπολίες στο Ανατολικό Αιγαίο είναι ζωτικής σημασίας για την ελληνική κυριαρχία στις εσχατιές του Αιγαίου. Εκεί δεν μπορείς να κάνεις επίδειξη σημαίας με φρεγάτες, ούτε καν πυραυλακάτους, αλλά με πλοία soft power, όπως τα παράκτια περιπολικά. Τα οποία όμως δεν γίνεται να είναι ούτε 70 ετών, ούτε… ξύλινα!



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.