Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αναταραχή στην Θράκη που προπαρασκευάζει η Άγκυρα! Εμπρηστικές δηλώσεις από τους Ψευτομουφτήδες...!!!

 Στην Θράκη αυτή την ώρα υπάρχει κινητοποίηση στα μειονοτικά σχολεία που υποκινούν οι εγκάθετοι της Άγκυρας. Οι ψευτομουφτήδες με δηλώσεις ...






 Στην Θράκη αυτή την ώρα υπάρχει κινητοποίηση στα μειονοτικά σχολεία που υποκινούν οι εγκάθετοι της Άγκυρας. Οι ψευτομουφτήδες με δηλώσεις τους από τους βασικούς υποκινητές!

Ψευδομουφτής Ξάνθης : ¨Ήρθε η ώρα να συσπειρωθεί η τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης¨….

«Είμαστε με τον κόσμο μας στον αγώνα για την εκπαίδευση»

Ο ΨευτοΜουφτής Ξάνθης Αμέτ Μέτε κοινοποίησε τη στήριξή του στην κινητοποίηση που θα γίνει στα μειονοτικά Σχολεία την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου. Ο Μουφτής Μέτε απαντώντας στις ερωτήσεις της “Γκιουντέμ”, δήλωσε ότι το ελληνικό κράτος κάθε μέρα που περνάει καταργεί τα δικαιώματα και τα κεκτημένα της μειονότητας σχετικά με τη μειονοτική εκπαίδευση και δήλωσε ότι θα στηρίξει την απόφαση κινητοποίησης.

Ο ΨευτοΜουφτής Αμέτ Μέτε δήλωσε τα εξής: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα σχετικά με τη Μειονοτική Εκπαίδευση. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά προβλήματα στη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης. Δεν είναι δυνατόν να εγκρίνουμε την προσέγγιση του κράτους προς εμάς στην εκπαίδευση και σε άλλα θέματα. Στα θέματα της εκπαίδευσης φυσικά στηρίζουμε τις Σχολικές Εφορείες μας. Στηρίζουμε τους γονείς των παιδιών. Την τελευταία περίοδο άλλαξε το πρόγραμμα της Παρασκευής χωρίς να ρωτήσουν και να συμβουλευτούν τη μειονότητα. Ίσως να φαίνεται απλό, αλλά η αποχώρηση από τα σχολεία πριν από την προσευχή της Παρασκευής είναι ένα δικαίωμά μας. Κι αυτό το δικαίωμα μάς το αφαιρούν σιγά – σιγά. Όπως μας αφαιρέθηκαν και όλα τα άλλα δικαιώματά μας. Όπως γίνεται και στα άλλα θέματα και προβλήματα, παίρνουν αποφάσεις χωρίς να ρωτήσουν και να συμβουλευτούν τους ανθρώπους της μειονότητας και τους μειονοτικούς φορείς και υπαγορεύουν ότι θα ισχύει αυτό. Γι’ αυτό ως Μουφτεία και προσωπικά, στηρίζουμε την κινητοποίηση που θα γίνει την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, για να δηλώσει την αντίδραση σε αυτήν την προσέγγιση προς τον άνθρωπο της μειονότητας.μ

Ο ΨευτοΜουφτής Ξάνθης Αμέτ Μέτε τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα να συσπειρωθούν η τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, οι ηγέτες και οι φορείς και οργανώσεις, ανέφερε τα εξής: «Το κράτος που έχουμε απέναντί μας είναι ένα οργανωμένο κράτος. Συνεπώς, κι εμείς πρέπει να είμαστε οργανωμένοι. Ως τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας που καταπατήθηκαν και για να μη μας αφαιρεθούν. Εμείς ως μουφτεία Ξάνθης είμαστε πάντα με τον κόσμο μας και θα συνεχίσουμε να είμαστε στον αγώνα που θα δοθεί γι’ αυτό. Είμαστε με το λαό μας, με τους ανθρώπους μας, στον αγώνα για την εκπαίδευση. Θα κινηθούμε όλοι μαζί. Η απόφαση που λήφθηκε για κινητοποίηση είναι μία σωστή απόφαση. Όλοι οι γονείς μέλη της μειονότητας πρέπει να κινηθούν πολύ προσεκτικά και πρέπει να τους στηρίξουμε σε αυτό.¨ gundemgazetesi.com

Ψευδομουφτής Κομοτηνής : ¨Παραβιάζονται τα δικαιώματα μας¨

Ο Πρόεδρος της ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΎΜΕΝΗΣ Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTTADK) και ΨευτοΜουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ σχολίασε στην “Γκιουντέμ” τις εξελίξεις σχετικά με τη Μειονοτική Εκπαίδευση.

Ο Ιμπραήμ Σερίφ δηλώνοντας ότι η απόφαση του Συνδέσμου Σχολικών Εφορειών για την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, η οποία ορίζει ότι οι μαθητές δε θα πάνε στο σχολείο για μια μέρα, ήταν μία καίρια απόφαση, τόνισε ότι οι ίδιοι ως Συμβουλευτική Επιτροπή, Μουφτεία και προσωπικότητες της μειονότητας, θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτήν την απόφαση.

Ο Πρόεδρος της BTTADK και Ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ δηλώνοντας ότι η διοίκηση δεν έκανε τα απαραίτητα βήματα για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον διαλόγου στο θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης, επέκρινε την αλλαγή του προγράμματος από τους αρμόδιους την Παρασκευή.

¨ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ¨

Ο Ιμπραήμ δήλωσε τα εξής: «Όπως γνωρίζετε, τους τελευταίους μήνες λήφθηκε μία απόφαση. Στα Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία για σχεδόν έναν αιώνα στη μειονοτική μας ζωή τις Παρασκευές, όταν πλησιάζει η ώρα της Παρασκευής, τα Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία διακόπτονται. Κατά τη διάρκεια αυτής της διακοπής, τα αγόρια πηγαίνουν στο τέμενος. Πρακτικά μάθαιναν τη θρησκεία μας στο τέμενος.

Ωστόσο, με το καινούργιο διάταγμα που εκδόθηκε πριν λίγο καιρό, οι μαθητές μπορούν να παραστούν στην προσευχή της Παρασκευής μόνον αν οι κηδεμόνες τους υποβάλλουν αίτηση στη διεύθυνση του σχολείου. Με λίγα λόγια, ο κηδεμόνας αναγκάζεται να υποβάλλει κάθε εβδομάδα μία αίτηση. Δηλαδή με αυτήν τη νέα πρακτική, μπορεί να πάει στην προσευχή της Παρασκευής, αλλά το σχολείο δεν κλείνει και τα μαθήματα συνεχίζονται. Εκείνη την ημέρα όσοι συνεχίσουν στο σχολείο θα συνεχίσουν το μάθημά τους, ενώ όσοι πάνε στην προσευχή της Παρασκευής θα μείνουν πίσω στα μαθήματα.

Εδώ το θέμα είναι ότι ως μειονότητα, μας αφαιρείται το δικαίωμα της θρησκευτικής αυτονομίας. Από την άλλη, το να ζητάς κάθε εβδομάδα αυτήν την αίτηση, σημαίνει ότι φακελώνεις ανθρώπους. Ποιος πάει και ποιος δεν πάει τελικά; Διαπιστώνεται κι αυτό. Συνεπώς, εδώ βλέπουμε πως υπάρχει παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή είναι μία λάθος πρακτική. Ως μειονότητα δεν τη θέλουμε αυτήν την εφαρμογή, δεν τη θεωρούμε κατάλληλη. Οι σχολικές Εφορείες της μειονότητας πήραν μία τέτοια απόφαση και τις συγχαίρουμε γι’ αυτό. Εκφράζουν ότι δεν τη θέλουμε αυτήν την εφαρμογή. Οι κηδεμόνες της μειονότητας πήραν την απόφαση αποχής μιας ημέρας για να διαμαρτυρηθούν και γι’ αυτό και αποφάσισαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο την επόμενη Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου και θέλουν η μειονότητα μας να το τηρήσει. Εμείς το στηρίζουμε. Το στηρίζουμε και ως μουφτεία, και ως θρησκευτικοί λειτουργοί, και ως προσωπικότητες μιας μειονότητας.

Οι μειονοτικοί έπρεπε να ερωτηθούν γι’ αυτήν την απόφαση. Σήμερα έχουμε έναν επίσημο φορέα. Υπάρχει ο Σύνδεσμος Σχολικών Εφορειών. Έπρεπε να γίνει διάλογος με το Σύνδεσμο Σχολικών Εφορειών. Έπρεπε να ερωτηθεί αν εγκρίνει αυτήν την απόφαση, αν του αρέσει ή όχι. Πήραν μία απόφαση αυθαίρετα. Και μία λάθος απόφαση. Εμείς ως Συμβουλευτική Επιτροπή της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης, πρόσφατα πραγματοποιήσαμε μια συνάντηση γι’ αυτό το θέμα και δηλώσαμε τη στήριξή μας στην απόφαση του Συνδέσμου Σχολικών Εφορειών. Επίσης, και ο Σύλλογος Θρησκευτικών Λειτουργών στην Κομοτηνή, ανακοίνωσε τη στήριξή του στην απόφαση που έλαβε ο Σύνδεσμος Σχολικών Εφορειών. Συνέστησαν να μη σταλούν τα παιδιά μας στο σχολείο την ημέρα που ανακοινώθηκε η κινητοποίηση. Δήλωσαν στα κηρύγματά τους ότι θέλουν να διορθωθεί αυτό το λάθος της διοίκησης. Ελπίζω αυτοί που μας κυβερνούν να εγκαταλείψουν αυτά τα λάθη τους και να μην επιμένουν για κάτι που δεν επιθυμεί η μειονότητα.»

¨ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΛΑ¨

Ο μουφτής Ιμπραήμ, ο οποίος επισήμανε ότι υφίστανται προβλήματα σχετικά με τη μειονοτική Εκπαίδευση, ότι το κράτος δε δείχνει την απαραίτητη καλή πρόθεση για να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα και ότι δεν εξασφαλίζει τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος διαλόγου, δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να τονίσω το εξής. Όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται σχετικά με την εκπαίδευσή μας, τα σχολεία μας, πρέπει να λαμβάνονται σε διαβούλευση με τη μειονότητα. Η ελπίδα μας είναι ότι η εκπαίδευσή μας θα συνεχιστεί χωρίς παρεμβάσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία. Πάντοτε ήμουν υπέρ του διαλόγου. Πιστεύω ότι η εκπαίδευση δεν πηγαίνει καλά. Κι αυτό το παρατηρώ έκπληκτος. Διότι σύμφωνα με μία πολιτική, από μια μεριά τα παιδιά της μειονότητας επιχειρείται να οδηγηθούν προς τα Δημόσια Σχολεία. Το επίπεδο εκπαίδευσης στα Μειονοτικά Σχολεία υποστηρίζεται πως είναι χαμηλό. Αυτό εναπόκειται στο κράτος να το διορθώσει. Είναι απαραίτητο να παρέχεται ποιοτικός δάσκαλος, καλό διδακτικό υλικό και εκπαίδευση στα παιδιά, όπου κι αν βρίσκονται. Νομίζω ότι είναι πιο σωστό να εκπαιδεύονται τα παιδιά στην περιοχή τους, βελτιώνοντας έτσι το μορφωτικό επίπεδο των σχολείων σε κάθε περιοχή. Πρώτα απ’ όλα όμως, το κράτος πρέπει να είναι υπέρ του διαλόγου. Θα πρέπει να δείχνει ενδιαφέρον για το τι θέλει αυτή η μειονότητα. Αλλιώς οι επιβαλλόμενες πρακτικές δε φέρνουν ποτέ λύσεις.»

https://gundemgazetesi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.