Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεσσαλονίκη: Οχτώ επιθέσεις με γκαζάκια σε αστυνομικούς... «Η κατάσταση έχει πάρει πια ανεξέλεγκτες διαστάσεις»

Κραυγή αγωνίας προς τους αρμόδιους φορείς απευθύνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μετά τα τελευταία περιστατικά επιθέσεων με ...







Κραυγή αγωνίας προς τους αρμόδιους φορείς απευθύνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μετά τα τελευταία περιστατικά επιθέσεων με εμπρηστικούς μηχανισμούς (γκαζάκια) που τοποθετήθηκαν σε εισόδους πολυκατοικιών της πόλης, όπου διαμένουν αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα Grtimes.gr είναι χαρακτηριστικό ότι από τις οκτώ συνολικά επιθέσεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη μεταξύ άλλων στις 13/10, στις 15/11 και στις 10/12 οι τέσσερις αφορούσαν αστυνομικούς, οι οποίοι τον περασμένο Ιούλιο, είχαν επικηρυχθεί ανοικτά μαζί με άλλους 17 από την οργάνωση «Αναρχική Δράση» έπειτα από ανάρτηση σε ιστοσελίδα που ανήκει στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Άλλες τέσσερις επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε αστυνομικούς που ήταν εκτός της σχετικής λίστας, ενώ παράλληλα σημειώθηκαν και άλλες πανομοιότυπες, σε άλλους φορείς όπως αυτή που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Δεκεμβρίου εναντίον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι μετά την ανακοίνωση επικήρυξης, η ΕΑΥΘ προχώρησε άμεσα στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά της εν λόγω ιστοσελίδας, τόσο η πολιτική ηγεσία, όσο και η αστυνομική δεν έχουν προχωρήσει μέχρι και σήμερα σε καμία ενέργεια προστασίας των εν λόγω στοχοποιημένων αστυνομικών.

«Η κατάσταση έχει πάρει πια ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Σχεδόν κάθε εβδομάδα έχουμε και από μία τέτοια ενέργεια και η ανύπαρκτη αντίδραση από οποιονδήποτε φορέα της πόλης προκαλεί πολλά ερωτηματικά» αναφέρει στο GRTimes, ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, προσθέτοντας με νόημα ότι «και κάποιοι άλλοι από γκαζάκια ξεκίνησαν και έφτασαν στην ένοπλη πάλη. Δεν είναι δυνατόν ένας ολόκληρος θεσμός με βασικό αντικείμενο την προστασία του πολίτη να αφήνεται έρμαιο στις ορέξεις ακραίων ομάδων».

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι με βάση τα πρόσφατα περιστατικά, εγκαταστάσεις και είσοδοι πολυκατοικιών τυλίχθηκαν στις φλόγες γεγονός που σημαίνει ότι ο κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα πολιτών και οικογενειών ελλοχεύει πάντα, όταν τέτοιου είδους ομάδες δρουν ανεξέλεγκτα και με το αίσθημα της ατιμωρησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.