Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΛΑΣ: Εξαρθρόθηκε συμμορία Γεωργιανών «προσφύγων» που είχαν ρημάξει κατοικίες στα βόρεια προάστια

Προσωρινό τέλος στη δράση συμμορίας Γεωργιανών προσφύγων που είχε γίνει φόβος και τρόμος στα βόρεια προάστια έδωσαν αστυνομικοί της Υποδιε...







Προσωρινό τέλος στη δράση συμμορίας Γεωργιανών προσφύγων που είχε γίνει φόβος και τρόμος στα βόρεια προάστια έδωσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, συλλαμβάνοντας δύο άτομα ηλικίας 40 και 31 ετών, ταυτοποιώντας επίσης δύο ομοεθνείς τους προσφυγές και αυτοί συνεργούς τους ηλικίας 35 και 47 ετών.

Πρόκειται για συμμορία που τουλάχιστον από τον Ιούλιο πραγματοποιούσε κλοπές από κατοικίες στα βόρεια προάστια. Τα επιχειρησιακά μέλη της ομάδας ήταν οι τρεις άνδρες, ενώ χρησιμοποιούσαν ως όχημα το Ι.Χ. αυτοκίνητο της 47χρονης γυναίκας αγνώστης καταγωγής που δεν είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές, παρέχοντας κάλυψη κατ’ αυτόν τον τρόπο στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Οι Γεωργιανοί κακοποιοί, επιβαίνοντες στο όχημα κινούνταν τις πρωινές ή βραδινές ώρες σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, αναζητώντας τις υποψήφιες οικίες προς διάρρηξη. Όταν τις εντόπιζαν, προέβαιναν σε συστηματική κατόπτευση αυτών, προκειμένου να εξακριβώσουν ποιες κλειδαριές είναι πρόσφορες για διάρρηξη ή ποιες είναι συμβατές με κλειδιά «πασπαρτού» που είχαν στη διάθεση τους.

Μετά την ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών σταδίων, επέστρεφαν στις επίμαχες οικίες κατά τις βραδινές ώρες και εισέρχονταν σε αυτές είτε χωρίς ίχνη παραβίασης, είτε με θραύση ομφαλού κεντρικής θύρας και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Στη συνέχεια φρόντιζαν να διοχετεύσουν άμεσα τα αφαιρεθέντα προϊόντα σε ενεχυροδανειστήρια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο από ένα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα αξίας άνω των 12.000 ευρώ.

Η κρύπτη για το κλειδί

Το «επιχειρησιακό» Ι.Χ. αυτοκίνητο της 47χρονης το στάθμευαν σε μακρινή απόσταση από το σημείο της κλοπής, ώστε σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί από περιοίκους, να δυσχεράνουν τη σύνδεση του αυτοκίνητου με την εγκληματική δράση της ομάδας. Το κλειδί το τοποθετούσαν εντός ειδικής κρύπτης του αυτοκινήτου και απέφευγαν να το έχουν πάνω τους, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να το εντοπίσουν αστυνομικοί που πιθανόν θα τους έλεγχαν.

Από την προανακριτική έρευνα της προαναφερθείσας υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής 8 περιπτώσεις, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους δραστηριοποίησης της σπείρας συνεχίζεται. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, διαρρηκτικά εργαλεία και το επιχειρησιακό αυτοκίνητο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι Αρχές διαβεβαιώνουν πως μετά το τέλος της ποινής που θα τους επιβληθεί ότι Γεωργιανοί δεν πρόκειται να απελαθούν από τη χώρα σε καμία περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.