Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κι ακόμη δεν έχουν δει τίποτα... Φοβούνται ελληνική «απόβαση» οι Τούρκοι λόγω των 76 AAV-7 από ΗΠΑ

Νέες ανυπόστατες κατηγορίες και μύθους δημιουργεί η τρομερή πραγματικά τουρκική προπαγάνδα, με την ανακοίνωση της παραλαβής από τις μονάδες...






Νέες ανυπόστατες κατηγορίες και μύθους δημιουργεί η τρομερή πραγματικά τουρκική προπαγάνδα, με την ανακοίνωση της παραλαβής από τις μονάδες των Ελλήνων Πεζοναυτών για την προμήθεια τεθωρακισμένων αμφίβιων οχημάτων AAV-7 από τις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ).

Τώρα οι “ γείτονες“ εξυφαίνουν ήδη σενάρια για ….ελληνικές αποβατικές επιχειρήσεις απόβασης σε 'τουρκικό έδαφος", κάτι που φυσικά δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, και αφορά απλά σενάρια τουρκικής επιστημονικής φαντασίας.

“Η Ελλάδα έδωσε το πράσινο φως για την προμήθεια συνολικά 76 τεθωρακισμένων αμφίβιων οχημάτων AAV-7 από τις ΗΠΑ.

Τα AAV-7 που θέλει να αγοράσει ο ελληνικός στρατός, αφορούν οχήματα από το απόθεμα του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, τα οποία θα δοθούν ως μεταχειρισμένα.

Το ποσό που απαιτείται για κάθε όχημα που θα επαναφέρει στη ζωή είναι περίπου 1,7 εκατ. ευρώ. Αυτή η αγορά από την Ελλάδα, μαζί με άλλα κόστη, αναμένεται να κοστίσει συνολικά 150 εκατ. ευρώ.

Η πληρωμή θα γίνει μέσω Foreign Military Sales (FMS). Στόχος είναι τα οχήματα να παραμείνουν σε λειτουργία για συνολικά 10 χρόνια, ενώ όλες οι εγκρίσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, δίνοντας αποβατικές δυνατότητες στον ελληνικό στρατό απειλώντας την Τουρκίας”, αναφέρουν οι Τούρκοι.

Κάθε AAV-7 μπορεί να μεταφέρει συνολικά 25 πεζοναύτες. Τα οχήματα έχουν σχεδιαστεί για να είναι ανθεκτικά μέχρι κυματισμό επιπέδου 5.

Τα οχήματα αυτά μπορούν να διανύσουν 37 χιλιόμετρα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να κάνουν αποβάσεις Πεζοναυτών έως ότου έρθουν τα αποβατικά πλοία πολύ κοντά στην ακτή.

Το κύριο μέλημα των Τούρκων είναι οποιαδήποτε πιθανή παρουσία τους σε οποιαδήποτε ελληνικό νησί, αφού θέλουν τέτοιες δυνατότητες, μόνο, για την Ταξιαρχία πεζοναυτών τους στην Φώκαια της Σμύρνης, για ευνόητους λόγους.

Η ουσία όμως όλων των κινήσεων της Τουρκίας, είναι ότι βλέπει με μεγάλη ανησυχία την επαύξηση των δυνατοτήτων των Ελλήνων πεζοναυτών με αποβατικά ειδικά οχήματα AAV-7, αφού έτσι αυξάνεται το κόστος κάθε πιθανής...τουρκικής προσπάθειας απόβασης σε κάθε νησί του Αιγαίου, απλά και ξεκάθαρα σε συνδυασμό της παρουσίας των μικρών ελικοπτέρων KIOVA και άλλων όπλων που διασφαλίζουν την ελληνική κυριαρχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.