Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο κύβος ερρίφθη: 4 κορβέτες και αναβάθμιση των ΜΕΚΟ

enikos.gr_Με τον πλέον επίσημο τρόπο μπήκε τέλος στα σενάρια και πλέον το Πολεμικό Ναυτικό κινείται στην ναυπήγηση 4 κορβετών και την αναβάθ...







enikos.gr_Με τον πλέον επίσημο τρόπο μπήκε τέλος στα σενάρια και πλέον το Πολεμικό Ναυτικό κινείται στην ναυπήγηση 4 κορβετών και την αναβάθμιση των 4 ΜΕΚΟ.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Με το θέμα του Στόλου έχουν ασχοληθεί ενδελεχώς και πολλάκις στο enikos.gr, παραθέτοντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν, από κάθε ενδιαφερόμενη πλευρά.

Τελευταία, απήχαμε από την παραφιλολογία που είχε δημιουργηθεί γύρω από το μέλλον των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ, κλάσης ΥΔΡΑ.

Ήδη οι Αμερικανοί, όπως είχαμε προϊδεάσει τους αναγνώστες μας, υπέβαλλαν πρόταση για την αναβάθμισης των 4 ΜΕΚΟ και απ’ ότι φαίνεται θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Ωστόσο, μιλώντας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, ξεκαθάρισε τι σκοπεύει να κάνει στο εξής το Πολεμικό Ναυτικό. Μετά την ανακοίνωση ναυπήγησης 3+1 φρεγατών Belharra, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι έρχεται η απόκτηση και 4 κορβετών.

«Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη τόσο η διαπραγμάτευση για την πρόσκτηση τεσσάρων νέων κορβετών όσο και αυτή για τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων φρεγατών κλάσης MEKO που θα συμπληρώσουν τελικά το πρόγραμμα των 5 δισ. για το Πολεμικό μας Ναυτικό. Αυτή είναι η οροφή και θα την πιάσουμε στο απόλυτο. Θυμίζω ότι εντός του επόμενου έτους θα παραδοθεί επιτέλους και η τελευταία Πυραυλάκατος «Νούμερο 7», από ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε στις αρχές του αιώνα αλλά επισπεύστηκε και τελειώνει τα δύο τελευταία χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής.

Υπενθυμίζεται, όπως έχουμε ξαναγράψει στο enikos.gr, ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι η ναυπήγηση πολεμικών πλοίων να γίνει στην Ελευσίνα, που βρίσκεται υπό εξυγίανση από την σύμπραξη ΗΠΑ – Ιταλίας, μέσω των εταιρειών ONEX – Fincantieri.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.