Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι τρέλα που κουβαλάνε... Δείτε που πετάνε οι αόρατοι «Αετοί του Ολύμπου» της 336 Μοίρας…! Βγαίνουν μέσα από βουνά κι από χαράδρες.

Απίστευτο είναι το ίπτανται οι Αετοί του Ολύμπου με τα Α/Φ F-16 Block 52+ ADV δικαιολογώντας απόλυτα τις Ιστορίες και τους Θρύλους των Α-7...







Απίστευτο είναι το ίπτανται οι Αετοί του Ολύμπου με τα Α/Φ F-16 Block 52+ ADV δικαιολογώντας απόλυτα τις Ιστορίες και τους Θρύλους των Α-7 των Κουρσάρων του Αιγαίου ,απο όπου και προέρχονται

Το ότι έβγαιναν πίσω απο τα βουνά των νησιών προκαλώντας τρόμο στους Τούρκους Χειριστές είναι αληθινό...Ενώ οι Α/Α Μοίρες τους έψαχναν στους Ουρανούς εμφανίζονταν απο το πουθενά ….Χαρακτηρισμός είναι ο διάλογος χειριστή RADAR με τον Επικεφαλής Σμηναγό

Βλέπω όλους τους στόχους στην οθόνη κύριε Σμηναγέ… δεν μπορώ, όμως, να διακρίνω πουθενά, τα «Όλυμπος 1 εως 4″…




Σίγουρα η μεγάλη εμπειρία των χειριστών της σε όλες τις αποστολές βομβαρδισμού με τα Α/Φ Α-7 Ε, μέρα και νύχτα και με όλες τις καιρικές συνθήκες, αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για όλες τις επόμενες γενιές αεροπόρων της Π.Α. αφού πολύ μεγάλος αριθμός χειριστών της, πέταξαν με το Α-7 και το περήφανο σήμα του Ολύμπου στο στήθος τους.

Τα αεροσκάφη A-7E/TA-7C παρελήφθησαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1993 από τα αποθέματα του Αμερικανικού Ναυτικού (USN) και αντικατέστησαν τα F-104G στις 335 & 336 Μοίρες.



Με τα αεροσκάφη A-7 Corsair II, οι ικανότητες της ΠΑ αυξήθηκαν δραματικά, γιατί (αν και αεροσκάφη 2ης γενιάς) διέθεταν μεγάλες δυνατότητες μεταφοράς οπλικού φορτίου, σε μεγάλες αποστάσεις, με ικανοποιητική ακρίβεια στην προσβολή των στόχων.

Στις 17 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιείται η μεγαλειώδης τελετή απόσυρσης του LTV A-7 Corsair II ως το τελευταίο στον κόσμο. Αυτή η εκδήλωση σηματοδοτεί και την απαρχή μίας νέας μεγάλης σελίδας για την 336Μ.

Από τις αρχές του 2015 λοιπόν, η Μοίρα προετοιμάζεται για να λειτουργήσει με την πιο προηγμένη έκδοση μαχητικού που υπηρετεί στην ΠΑ και ίσως σε άλλες αεροπορίες του ΝΑΤΟ, το Α/Φ F-16 Block 52+ ADV.

Έτσι στις 13 Ιουλίου 2015, η Μοίρα εκτελεί την πρώτη της πτήση με Α/Φ F-16, με τετράδα Α/Φ σε αποστολή ACT και χαρακτηριστικό 
κλήσης OΛΥΜΠΟΣ GOLD.

Πλέον οι χειριστές της 336Μ αναλαμβάνουν να εκτελέσουν όλη την γκάμα Αεροπορικών αποστολών μέρα και νύχτα και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αφού το Α/Φ με το οποίο είναι εξοπλισμένη η Μοίρα είναι ικανό να εκτελέσει με την ίδια αποτελεσματικότητα όλες τις αποστολές της Π.Α. και του ΝΑΤΟ.

Έτσι οι χειριστές της 336Μ συνεχίζουν την ένδοξη ιστορία της πετώντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τόσο του Ελληνικού εναέριου χώρου, όσο και του Ευρωπαϊκού ουρανού με τα Α/Φ F-16 BLK 52.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.