Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός: Αύριο οι ανακοινώσεις για το πρώτο «πακέτο» μέτρων - Στις 28 Δεκεμβρίου οι αποφάσεις για το δεύτερο

protothema.gr _Με δύο γραμμές «χτίζουν» επιστήμονες και Πολιτεία την υγειονομική άμυνα της χώρας απέναντι στην νέα παραλλαγή «Omicron», η οπ...





protothema.gr _Με δύο γραμμές «χτίζουν» επιστήμονες και Πολιτεία την υγειονομική άμυνα της χώρας απέναντι στην νέα παραλλαγή «Omicron», η οποία επελαύνει στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να ανακτηθεί πολύτιμος χρόνος για την καλύτερη προετοιμασία απέναντι στην νέα εκδοχή του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδρίασε σήμερα, εισηγήθηκε την άμεση λήψη τριών μέτρων:

- Χρήση της μάσκας παντού και διπλή μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας (ΚΝ95) σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς

- Διενέργεια rapid test για όλους τους εισερχόμενους στη χώρα τη 2η και 4η ημέρα της άφιξής τους στη χώρα,

- Αναβολή όλων των ανοιχτών μαζικών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών.

«Σύνολο οδηγιών»

Παράλληλα, οι επιστήμονες αναμένεται να επανέλθουν αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, δηλαδή την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, εισηγούμενοι αυτή τη φορά ένα δεύτερο πακέτο μέτρων, το οποίο προτείνεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου και εξής.

Το δεύτερο πακέτο μέτρων θα αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα αναλυτικό «σύνολο οδηγιών για κάθε δραστηριότητα», αλλά κρατώντας πάντα την οικονομία και την κοινωνία ανοιχτή, με το κυβερνητικό επιτελείο, ωστόσο, να λαμβάνει και τότε, όπως και αύριο, τις όποιες αποφάσεις.

Ήδη, τα νέα, άμεσα μέτρα αναμένεται να οριστικοποιηθούν αύριο το πρωί σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να ενεργοποιηθούν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται εντός της αυριανής ημέρας, από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο κ. Πλεύρης, άλλωστε, είχε προαναγγείλει την επιβολή νέων μέτρων, μιλώντας στο βήμα της Βουλής, καθώς αναφέρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών. Και αυτό γιατί η μετάλλαξη «Όμικρον» έχει προκαλέσει ήδη συναγερμό στις υγειονομικές αρχές παγκοσμίως, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η υψηλή μεταδοτικότητά της θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα συστήματα υγείας.

«Υπάρχει ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης για να υπάρξει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων μετά τις εορτές. Θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα αλλά παρακολουθούμε την πανδημία» είχε τονίσει ο κ. Πλεύρης, που κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια των εορτών και στη συνέχεια να κάνουν το self test.

«Η βούληση της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν τα νέα μέτρα μετά τις εορτές.Θα δούμε τι θα μας προτείνουν οι ειδικοί και τι θα υιοθετήσει η κυβέρνηση. Η βούληση είναι να γίνει το εορταστικό διάστημα με τα ισχύοντα μέτρα», είχε επισημάνει ο Υπουργός Υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.