Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σαν σήμερα το 1968 δύο Παλαιστίνιοι σκορπούν τον τρόμο στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, με στόχο ισραηλινό αεροπλάνο.

Τρομοκρατική επίθεση έλαβε χώρα, σαν σήμερα το 1968, στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, από Παλαιστίνιους που στόχο είχαν ισραηλινό αεροπλ...







Τρομοκρατική επίθεση έλαβε χώρα, σαν σήμερα το 1968, στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, από Παλαιστίνιους που στόχο είχαν ισραηλινό αεροπλάνο. 

Ο 19χρονος φοιτητής Μαχέμπ Σλεϊμάν και ο 25χρονος δάσκαλος Μαχμούντ Μοχάμεντ, μέλη της οργάνωσης Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, είχαν συλληφθεί από την αστυνομία, αφού πρώτα πέταξαν χειροβομβίδες στο Μπόινγκ 707 της El-Al που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για Παρίσι και μετά Νέα Υόρκη.

Από τις ριπές των αυτομάτων τους μάλιστα σκοτώθηκε ο 50χρονος ισραηλινός μηχανικός αεροπλάνου Λεόν Σιρντάν ενώ τραυματίστηκε και μία αεροσυνοδός από σφαίρα. Τραυματίας, υπήρξε ακόμα μία γυναίκα η οποία πήδηξε από το αεροσκάφος όταν άνοιξε η πόρτα.

Η τρομοκρατική επίθεση αυτή, συνέβη πέντε μήνες μετά, την επίθεση από μια ομάδα Παλαιστινίων - Αράβων καταδρομέων, η οποία τον Ιούλιο του 1968, κατέλαβε ένα άλλο αεροσκάφος της El Al λίγο μετά την απογείωσή του από τη Ρώμη προς το Τελ Αβίβ και το υποχρέωσε να πετάξει στο Αλγέρι. Η Αλγερινή κυβέρνηση τελικά απελευθέρωσε όλους τους επιβάτες, το πλήρωμα και το αεροσκάφος.

Μετά τη σύλληψη των δύο τρομοκρατών Παλαιστίνιων, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ομολόγησαν πως ήταν μέλη της Παλαιστινιακής οργάνωσης, η οποία είχε προγραμματίσει να καταστρέψει το αεροσκάφος και να σκοτώσει όλους τους Ισραηλινούς επιβάτες. Είχαν φτάσει μάλιστα στην Αθήνα με πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας από το Κάιρο

Ο Mohammad καταδικάστηκε σε φυλάκιση 17 χρόνων και 5 μηνών, ωστόσο απελευθερώθηκε σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, όταν μια άλλη Παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα κατέλαβε ένα Ελληνικό αεροσκάφος και απαίτησε την απελευθέρωσή του. Στη συνέχεια μετανάστευσε στον Καναδά. Μόλις οι Καναδικές Αρχές έμαθαν για το έγκλημα που διέπραξε ο Mohammad, ξεκίνησαν τη διαδικασία έκδοσής του, η οποία ολοκληρώθηκε με την έκδοσή του το 2013, στο Λίβανο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.