Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Sky News Arabia: Η Τουρκία μετέφερε S-400 στη βάση του Ιντσιρλίκ – Daily Sabah: «Δεν αληθεύει»

Το αραβόφωνο «Sky News Arabia» μετέδωσε, επικαλούμενο αξιωματούχο του αμερικανικού Πενταγώνου, ότι η Τουρκία μετέφερε συστοιχίες του ρωσική...







Το αραβόφωνο «Sky News Arabia» μετέδωσε, επικαλούμενο αξιωματούχο του αμερικανικού Πενταγώνου, ότι η Τουρκία μετέφερε συστοιχίες του ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην τουρκική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

Το Sky News Arabia σημειώνει ότι η βάση του Ιντσιρλίκ χρησιμοποιείται από αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.

Μία ανάπτυξη S-400 στο Ιντσιρλίκ συνιστά τρομερή πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας, εάν όχι ανοιχτή κήρυξη αποστασίας της από την τυπική παραμονή της στο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο.

Τούρκοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι που μίλησαν στη «Daily Sabah» διέψευσαν αργά την Τετάρτη δημοσίευμα του Sky News Arabia ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 μεταφέρθηκε στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία.

Νωρίτερα, το Sky News Arabia είχε υποστηρίξει ότι «η Τουρκία μετέφερε συστοιχίες S-400 στη βάση Ιντσιρλίκ που χρησιμοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ» σε tweet, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Η αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία προκάλεσε τεταμένες σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κίνηση αυτή ώθησε την Ουάσιγκτον να εκδιώξει την Τουρκία από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης απειλήσει να επιβάλουν νέες κυρώσεις εάν η Τουρκία αγοράσει περισσότερα οπλικά συστήματα από τη Μόσχα.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το σύστημα των S-400 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τη Ρωσία για να υποκλέψει μυστικά απόρρητα στοιχεία για τα αεροσκάφη F-35 της Lockheed Martin και ότι δεν είναι συμβατό με τα συστήματα του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία, ωστόσο, επιμένει ότι οι S-400 δεν θα ενσωματωθούν στα συστήματα του ΝΑΤΟ και δεν θα αποτελούν απειλή για τη συμμαχία.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία το 2020 για την αγορά των S-400 βάσει νόμου του 2017 που αποσκοπούσε στην απώθηση της ρωσικής επιρροής.

Η η πρώτη φορά που ο νόμος, γνωστός ως Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής μέσω Κυρώσεων (CAATSA), χρησιμοποιήθηκε για να τιμωρήσει έναν σύμμαχο των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.