Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Αυστρία βάζει από αύριο σε lockdown 2 εκατομμύρια πολίτες που δεν θέλησαν να εμβολιαστούν!

   Ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, δήλωσε σήμερα πως η Αυστρία θέτει εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της C...

  





Ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, δήλωσε σήμερα πως η Αυστρία θέτει εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 σε lockdown από αύριο, προκειμένου να αντιμετωπίσει μία νέα έξαρση των μολύνσεων που καταγράφονται σε επίπεδα ρεκόρ.

«Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού. Είναι αδιάντροπα χαμηλά (με δυσκολία φτάνει στο 65%)» δήλωσε ο Σάλενμπεργκ σε μία συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας το νέο μέτρο, μετά από μία βιντεοδιάσκεψη με τους κυβερνήτες εννέα επαρχιών της Αυστρίας.

Περίπου 65% του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί κατά της COVID-19. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη.

Με το νέο lockdown, απαγορεύεται σε μη εμβολιασμένα άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών να βγουν από τα σπίτια τους για μη βασικές δραστηριότητες (σε αυτές συγκαταλέγονται η εργασία, τα ψώνια ειδών πρώτης ανάγκης και ο εμβολιασμός).

«Είναι δουλειά μας ως κυβέρνηση της Αυστρίας να προστατεύσουμε τον λαό μας», είπε ο Αυστριακός καγκελάριος σε δημοσιογράφους την Κυριακή. «Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε ότι από τη Δευτέρα θα υπάρξει lockdown για τους μη εμβολιασμένους».

Το lockdown επηρεάζει περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα των 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων. Αρχικά, θα διαρκέσει για 10 ημέρες και η αστυνομία θα κληθεί να ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμών όσων κυκλοφορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.