Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να το σώσει ο πιλότος του F-16 Block 52+

Μπορεί να χάθηκε ένα από τα F-16 Block 52 plus της Πολεμικής Αεροπορίας που θα μετατρέπονταν σε Viper, αλλά η ανθρώπινη ζωή προηγείται και ...







Μπορεί να χάθηκε ένα από τα F-16 Block 52 plus της Πολεμικής Αεροπορίας που θα μετατρέπονταν σε Viper, αλλά η ανθρώπινη ζωή προηγείται και είναι το πλέον σημαντικό. Ακόμα και η επένδυση που έχει κάνει η Πολεμική Αεροπορία στον άνθρωπο- «γεράκι», ξεπερνά κατά πολύ το κόστος της προμήθειας ενός μαχητικού αεροσκάφους. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το προσωπικό της αεροπορίας δεν θεωρείται αλλά είναι αναντικατάστατο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γ.Σ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Αν σκεφτεί κανείς το κόστος εκπαίδευσης από την Σχολή Ικάρων, την Καλαμάτα, τα ΣΜΕΤ, τις εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό, όπως γίνεται τώρα με τους δώδεκα ιπταμένους των νέων Rafale F3R, κ.ο.κ. Από την άλλη πλευρά μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία κάθε μέρα γράφει 80-100 απογειώσεις, είτε για την εκπαίδευση είτε για την υπεράσπιση των Ελληνικών ουρανών από τις διαρκείς προκλήσεις των Τούρκων, καταλαβαίνει ότι «μέσα στο πρόγραμμα» υπάρχει και ο παράγοντας του ατυχήματος.

Το μεσημέρι της Πέμπτης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας δεν επικρατούσαν οι πιο ιδανικές καιρικές συνθήκες για τους εκπαιδευόμενους, ίσως του πιο απαιτητικού σχολείου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, του Σχολείου Όπλων Τακτικής ή όπως πολλοί το έχουν ονοματίσει, το Ελληνικό TOP GUN.

Ο ιπτάμενος με τις χιλιάδες των ωρών πτήσεων, «μπαρουτοκαπνισμένος» αναχαιτιστής των τουρκικών προκλήσεων είναι ανάμεσα στους δεκάδες μαθητές αυτής της σειράς του Ελληνικού TOP GUN. Και ήταν ο πρώτος από την τετράδα των αεροσκαφών που απογειώθηκε, ασκήθηκε με τους συναδέλφους του στον αέρα και πρώτος επιχείρησε να προσγειωθεί στην «φωλιά» του σχολείου που βγάζει τους καλύτερους και δεν κάνει καμία έκπτωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.