Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πώς με ένα email εξαπάτησαν γυναίκα και της άρπαξαν λεφτά από τον τραπεζικό λογαριασμό

Υπόθεση ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) εξιχνιάστηκε από την ΕΛΑΣ και από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία Έλληνα, ο ο...







Υπόθεση ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) εξιχνιάστηκε από την ΕΛΑΣ και από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία Έλληνα, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση διαδικτυακής. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.

Ειδικότερα, στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, Ελληνίδα έλαβε μήνυμα στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, φερόμενο δήθεν ως αποσταλθέν από γνωστή τράπεζα, με το οποίο ενημερώνονταν ότι η χρεωστική της κάρτα είχε απενεργοποιηθεί για λόγους αναβάθμισης των διαδικτυακών μέτρων ασφαλείας.

Το μήνυμα περιείχε υπερσύνδεσμο (link) προκειμένου να επανενεργοποιηθεί η κάρτα και αφού ακολούθησε τη διαδικασία διαπίστωσε ότι εν αγνοία της είχε πραγματοποιηθεί μεταφορά χρηματικού ποσού -2.000- ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό σε άλλον.

Phishing: Τι πρέπει να προσέχουμε

Με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συστήνεται στους πολίτες:

  • Να είναι καχύποπτοι όταν τους ζητούνται προσωπικές πληροφορίες μέσω μεμονωμένων e-mail ή sms.
  • Να μη συμπληρώνουν φόρμες με προσωπικά τους στοιχεία όταν αυτές αποστέλλονται από άγνωστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή μέσω υπερσυνδέσμων (links)
  • Να πληκτρολογούν στον browser τη διεύθυνση της ιστοσελίδας και να μη μπαίνουν σε αυτή μέσω υπερσυνδέσμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.