Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι γωνιακοί καναπέδες αξίζουν; Αν σχεδιάζετε να διακοσμήσετε ξανά το σαλόνι σας...

Αν σχεδιάζετε να διακοσμήσετε ξανά το σαλόνι https://epiplagand.gr/salonia/ σας αυτή τη σεζόν και διαβάσετε το θέμα της εσωτερικής διακόσμ...





Αν σχεδιάζετε να διακοσμήσετε ξανά το σαλόνι https://epiplagand.gr/salonia/ σας αυτή τη σεζόν και διαβάσετε το θέμα της εσωτερικής διακόσμησης, να είστε σίγουροι ότι θα συναντήσετε την αυξανόμενη τάση προς τους αρθρωτούς καναπέδες, γνωστοί και ως γωνιακοί καναπέδες, που αποτελούνται από 2 ή περισσότερα τμήματα. Πολλές από τις κορυφαίες μάρκες διακόσμησης σπιτιού στον κόσμο προσφέρουν τώρα μια πλήρη γκάμα από καναπέδες τόσο παραδοσιακούς όσο και γωνιακούς καναπέδες, αλλά με σχέδια συχνά πιο ακριβά από τα ισοδύναμα μιας μονάδας. Έτσι, αν ψάχνετε πληροφορίες σχετικά με το θέμα, ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός που θα σας βοηθήσει.

Παρόλο που ο πρώτος γωνιακός καναπές πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1940, οι αρθρωτοί καναπέδες έχουν πραγματικά αναδειχθεί τα τελευταία 30 χρόνια, καθώς οι αρχιτέκτονες προσπαθούν όλο και περισσότερο να σχεδιάζουν σπίτια και διαμερίσματα με βάση τη φιλοσοφία του χαλαρού, του άτυπου και ανοιχτού χώρου διαβίωσης. Σε τέτοια περιβάλλοντα, όπου τα παραδοσιακά όρια μεταξύ της κουζίνας, της τραπεζαρίας και του καθιστικού καταργούνται, η επιλογή επίπλων σπιτιού που είναι μοντέρνα, φωτεινά, ευέλικτα και πολλαπλών χρήσεων αξιοποιεί στο έπακρο τη λεπτή αλληλεπίδραση μεταξύ του περιβάλλοντος και των επίπλων.

Σε τέτοια περιβάλλοντα, το παραδοσιακό στυλ, είναι απλά ακατάλληλο. Ακόμη και οι μοντέρνοι γωνιακοί καναπέδες μπορεί να φαίνονται πολύ άκαμπτοι σε ένα καθαρό, ανοιχτό φόντο. Ο βασικός λόγος είναι ότι τόσο τα κλασικά όσο και τα μοντέρνα στυλ επίπλων αναπτύχθηκαν με γνώμονα τις ιδιότητες της εποχής, όπου ο χώρος χωρίζεται σε πολλά δωμάτια το καθένα με ξεχωριστό σκοπό. Για ακίνητα ρετιρέ, πολυτελή σπίτια ή διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών που αναπτύχθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια, αυτός ο τύπος επίπλων απλά δεν έχει νόημα.

Με μεγάλους χώρους ενιαίας διαρρύθμισης, η επιλογή της διάταξης επίπλων είναι απολύτως καθοριστική για τη διάθεση του δωματίου. Καθώς τα αρθρωτά έπιπλα αποτελούνται από αυτοσυναρμολογημένα τμήματα, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάζετε συχνά το σχήμα του καναπέ σας για να βελτιώνετε την ατμόσφαιρα του δωματίου ανάλογα με την τάση, την εποχή, τη διάθεση ή το γεγονός. Ως το μεγαλύτερο αξεσουάρ σε ένα κατά τα άλλα ευρύχωρο περιβάλλον, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο καναπές είναι συχνά το εκθετικό στοιχείο σε έναν σύγχρονο χώρο διαβίωσης. Ως εκ τούτου, η επένδυση σε έναν πιο πολυτελή γωνιακό καναπέ σας προσφέρει σημαντική σχέση ποιότητας / τιμής.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι γωνιακοί καναπέδες αξίζουν πάντα το επιπλέον κόστος. Σε μικρότερους χώρους, σπίτια ή δωμάτια με προβλήματα πρόσβασης, συχνά δεν έχει νόημα να επενδύσετε σε έναν καναπέ με 2 ή περισσότερα τμήματα απλώς και μόνο επειδή το μέγεθος του δωματίου περιορίζει την επίδραση του κομματιού. Είναι επίσης πολύ σπάνιο να δούμε έναν γωνιακό καναπέ να λειτουργεί καλά σε ένα πιο παραδοσιακό περιβάλλον, καθαρά επειδή ο σχεδιασμός είναι τόσο πολύ σύγχρονος που φαίνεται παράταιρος σε δωμάτια με πρωτότυπα χαρακτηριστικά και χαμηλά ταβάνια. Συνοψίζοντας, οι γωνιακοί καναπέδες αξίζουν πραγματικά την πρόσθετη επένδυση μόνο εάν διαθέτετε το σωστό είδος χώρου διαβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.