Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία παρουσίασε χάρτη με την μεγάλη «Ευρασιατική Αυτοκρατορία»

Αντίθετα από ότι πιστεύουν πολλοί, το Τουράν, η μυθική περιοχή που περιλαμβάνει όλα τα τουρκόφωνα κράτη της κεντρικής Ασίας, δεν περιλαμβάν...







Αντίθετα από ότι πιστεύουν πολλοί, το Τουράν, η μυθική περιοχή που περιλαμβάνει όλα τα τουρκόφωνα κράτη της κεντρικής Ασίας, δεν περιλαμβάνουν μόνο αυτά αλλά και πολλές αχανείς τουρκόφωνες περιοχές της σημερινής Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το Τουράν είναι γεωστρατηγικός στόχος της Τουρκίας πέραν της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία για την Τουρκία είναι μία «επαρχία» του συνόλου του τουρκικού Τουράν.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν γνωρίζουν οι Ρώσοι τους τουρκικούς σχεδιασμούς (τους γνωρίζουν) και τι σκοπό έχουν να πράξουν για αυτό, καθώς η Μόσχα προς ώρας έχει επιλέξει να βοηθήσει την Άγκυρα να πετύχει τους γεωστρατηγικούς της στόχους, εκτός βέβαια από τις περιοχές του Καυκάσου και της Βόρειας Συρίας (και του Βόρειου Ιράκ).

Αυτή την στιγμή η Άγκυρα είναι χρήσιμη για την Μόσχα για να προκαλεί διάσπαση εντός του ΝΑΤΟ και η Άγκυρα ποντάρει να κερδίσει από την Μόσχα, τεχνογνωσία, ενέργεια και οπλικά συστήματα.

Στην Τουρκία συζητείται ευρέως ο λεγόμενος «Χάρτης του Τουρκικού Κόσμου» που δείχνει «κτήσεις» από τον Αρκτικό Ωκεανό μέχρι τη Βουλγαρία, κάτι που επιδείχθηκε μετά τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών στην Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, ο χάρτης περιλαμβάνει σχεδόν είκοσι συνιστώσες οντότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αφορά τη διακήρυξη «Όραμα του Τουρκικού κόσμου μέχρι το 2040».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και εκπρόσωποι του δεξιού εθνικιστικού κόμματος «Γκρίζοι Λύκοι» φωτογραφήθηκαν με τον χάρτη.

Η δική μας εκτίμηση είναι πως η συμμαχία τουρκίας - ρωσίας κάθε μέρα θα εδραιώνεται και πιό πολύ. Και πως τα επεκτατικά σχέδια της τουρκίας θα σταματάνε απλά εκεί που ξεκινάνε τα ρωσικά συμφέροντα. Είναι περισσότερα αυτά που τους ενώνουν από αυτά που τους χωρίζουν...


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.