Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ασφυκτικός έλεγχος των κατεχομένων από την Άγκυρα: Με εντολή Ερντογάν ανέλαβε «κυβερνήτης» ο τούρκος αντιπρόεδρος

Υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της Άγκυρας, τελούν τα κατεχόμενα στην Κύπρο. Με εντολές του Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, ...







Υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της Άγκυρας, τελούν τα κατεχόμενα στην Κύπρο.

Με εντολές του Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, έχει αναλάβει και καθήκοντα «Γενικού αρχηγού» και «Κυβερνήτη» των κατεχομένων, ενώ τον εποπτικό έλεγχο έχει ο Τούρκος «πρέσβης», Ali Murat Basceri, όπως μεταδίδει το philenews.

Ο Οκτάι είναι ο άνθρωπος που διοικεί τα κατεχόμενα και προωθεί τις πολιτικές της Άγκυρας, τόσο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής όσο και τα εσωτερικά ζητήματα. Σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά, το πεδίο αυτό συνδέεται φαίνεται και με «δουλειές» του Τούρκου Προέδρου, της οικογένειάς του αλλά και φίλων της, γράφει ο συνάδελφος Κώστας Βενιζέλος στον Φιλελεύθερο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το καθεστώς Ερντογάν δεν εμπιστεύεται τους Τουρκοκύπριους πολιτικούς και με τις παρεμβάσεις του επιχειρεί να περιορίσει το ρόλο τους. Είναι προφανές πως η τοποθέτηση σε σημαντικές θέσεις εποίκων επιβεβαιώνει τα πιο πάνω και ενισχύει με αυτόν τον τρόπο τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ Άγκυρας και κατεχομένων.

Ενσωμάτωση

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πολιτικός σχεδιασμός στην Άγκυρα στοχεύει εδώ και καιρό στην ισλαμοποίηση των κατεχομένων, καθώς και ντε φάκτο ενσωμάτωσης τους στην Τουρκία. Στα πλαίσια των κινήσεων ενσωμάτωσης των κατεχομένων είναι και η μεταφορά νερού από την Τουρκία και η υπό σχεδιασμό μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα με τις ιδιωτικοποιήσεις υπήρξε «προέλαση» τουρκικών κεφαλαίων, κυρίως από φίλους της οικογένειας Ερντογάν. Αυτό θα επιβεβαιωθεί και με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, όπου οι διάφορες κοινοπραξίες από την Τουρκία θα αναλάβουν τα έργα. Συνεπώς, υπάρχει συνδυασμός της πολιτικής και των επιχειρήσεων από το καθεστώς της Άγκυρας, που αξιοποιεί τον ασφυκτικό κλοιό, που επιβάλλει στα κατεχόμενα και για οικονομικό όφελος.

Τα κρατικά κονδύλια που στέλνονται στα κατεχόμενα για να λειτουργεί το ψευδοκράτος περνούν από το προεδρικό. Κι αυτό αποφασίσθηκε από τον ίδιον τον Τούρκο Πρόεδρο. Ο Ερντογάν, συνεπώς, έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο, για να μην μπορούν οι Τουρκοκύπριοι να σηκώσουν το δικό τους μπαϊράκι. Τούτο προφανώς έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει δημιουργήσει δικά του προσωπικά και οικογενειακά συμφέροντα στην κατεχόμενη Κύπρο.

Το «υπουργείο» Τουρισμού

Μια αξιοσημείωτη λεπτομέρεια, η οποία δείχνει την εξάρτηση από την Τουρκία ακόμη και σε θέματα διαφθοράς είναι το πώς αξιοποιείται το λεγόμενο «υπουργείο» Τουρισμού του ψευδοκράτους.

Έχοντας την αρμοδιότητα για την έκδοση και ανανέωση αδειών του καζίνο το «υπουργείο» αποτελεί για πολλούς το μήλον της έριδος. Αξιωματούχοι του ψευδοκράτους που θήτευσαν στο «υπουργείο» αυτό έχουν κατηγορηθεί για δωροδοκία και διαφθορά.

Ένας πρώην ψευδοπρωθυπουργός και «βουλευτής», ο Χουσεϊν Οζκιουργκιούν, αναγκάσθηκε να μεταναστεύσει στην Τουρκία όταν ξεκίνησε εναντίον του έρευνα για θέματα δωροδοκίας. Ζει στην Κωνσταντινούπολη με την Τουρκάλα σύζυγό του, αλλά φαίνεται να διατηρεί ακόμη προσβάσεις στο σύστημα, πολιτικό και οικονομικό στα κατεχόμενα.

Για την Άγκυρα, πέραν ότι αποφασίζει για τον κατάλογο των «υπουργών», η προσοχή εστιάζεται ιδιαίτερα στα «υπουργεία» οικονομικών ( λόγω των τουρκικών κονδυλίων) και το εσωτερικών, για την προώθηση των «υπηκοοτήτων», θέμα που χειρίζεται ο Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.