Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δάκτυλος της Άγκυρας-Εθνικιστικοί κύκλοι στην Δυτική Θράκη ξεσηκώνονται κατά της βάσης των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

  Τι μπορεί να ετοιμάζουν οι Τούρκοι στην Δ.Θράκη κατά της βάσης των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη; Σκληρά αντέδρασαν οι «Τούρκοι της Δυτικής Θρά...

 





Τι μπορεί να ετοιμάζουν οι Τούρκοι στην Δ.Θράκη κατά της βάσης των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη;

Σκληρά αντέδρασαν οι «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» στην Προύσα, στις προετοιμασίες στρατιωτικών αποστολών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από τις ΗΠΑ.

Η παρουσία Αμερικανών στην Δυτική Θράκη προκάλεσε όπως όλα δείχνουν, οργή σε ορισμένους εθνικιστικούς κύκλους της μουσουλμανικής μειονότητας, οι οποίοι μέσω μειονοτικής εφημερίδας εξέδωσαν “φιρμάνι” και προειδοποιούν Ελλάδα-ΗΠΑ, σε μια άκρως πρωτόγνωρη στάση.

Το πρόβλημα για την Άγκυρα, που πατρονάρει κύκλους στην τόσο ευαίσθητη για την Ελλάδα περιοχή αυτή, είναι η αμερικανική στρατιωτική παρουσία, στην Δυτική Θράκη, και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη.

“Καταδικάζουμε έντονα την ίδρυση στρατιωτικής βάσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης”, δηλώνουν οι κύκλοι αυτοί σε συνέδριο στην Προύσα, λες και τους πέφτει λόγος για το συγκεκριμένο θέμα.

Rafale και F-35 στα χέρια των ιπταμένων αετών μας

Μετά τον διαγωνισμό αρμάτων μάχης στην Ξάνθη μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών, τις προετοιμασίες των ΗΠΑ για άφιξη μεγάλων στρατιωτικών αποστολών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προκλήθηκε η αντίδραση των αποκαλούμενων “Τούρκων της Δυτικής Θράκης” σε συνέδριο στην Προύσα.

Ο İsmail Hayat, Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αλληλεγγύης “Τούρκων Δυτικής Θράκης”, έφερε στην ημερήσια διάταξη την δράση των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη.

Τελικά τι θέλουν και τι ζητούν μειονοτικοί κύκλοι και Άγκυρα από την χώρα μας, και γιατί δυσανασχετούν από την παρουσία Αμερικανών στρατιωτικών στην Θράκη στα πλαίσια του ΝΑΤΟ;

Με ποια θεσμική ιδιότητα ζητούν την απομάκρυνση αμερικανικών βάσεων εντός Ελλάδος, οι οποίες βασίζονται σε διμερείς συμφωνίες;

Για ποια αποστρατικοποίηση αναφέρουν επικαλούμενοι την συνθήκη της Λωζάννης, όταν η Τουρκία την έχει “κουρελιάσει” σε Ίμβρο και Τένεδο αλλά και αλλού;

Η όλη διαδικασία αφορά πιθανότατα προσπάθεια εμπλοκής στα εσωτερικά της χώρας μας δια μέσω εθνικιστικών κύκλων στην Θράκη, κάτι που δεν θα γίνει αποδεκτό από κανέναν.


Αυτό που ανησυχεί την Αθήνα είναι πιθανές προκλήσεις, οι οποίες ετοιμάζονται από τουρκικής πλευράς, η οποία δρα συντονισμένα εν μέσω τόσων μεγάλων και σοβαρών προβλημάτων στο εσωτερικό μιας χώρας που με την στάση της απασχολεί όλο τον πλανήτη.

Πιθανόν με αυτόν τον τρόπο η Άγκυρα επιζητά να εκβιάσει την Αθήνα για πετύχει τα σχέδια της στο Αιγαίο, αλλά νομίζουμε ότι δεν είναι μόνο αυτό αφού οι Τούρκοι δρουν πλέον ως Οθωμανοί παντού γύρω μας.

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το τι έχει καταστρώσει το τουρκικό καθεστώς για την περιοχή αυτή, αλλά σίγουρα “κάτι” έχει σχεδιάσει το οποίο πιθανόν να δούμε κάποια μελλοντική στιγμή.

Το βασικό υποθετικό σενάριο θα μπορούσε να αφορά την δημιουργία κλίματος διαμαρτυριών από κάποια μερίδα εγκάθετων με προτροπή Τούρκων "ειδικών", για να προκληθεί ίσως διεθνές ζήτημα και να παρέμβει ο πρόεδρος Ερντογάν για να το “επιλύσει”.

Άλλωστε σκοπός της Τουρκίας εδώ και μεγάλο διάστημα είναι πρόκληση “επεισοδίων” με χώρες σαν την Ελλάδα, τη Συρία, τη Λιβύη και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.