Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πακιστάν – Χημικός ευνουχισμός, ισόβια και θανατική ποινή για καταδικασμένους βιαστές

Αντιμέτωποι με τον χημικό ευνουχισμό θα είναι πλέον οι σεξουαλικοί εγκληματίες που έχουν καταδικαστεί για πολλαπλούς βιασμούς στο Πακιστάν,...







Αντιμέτωποι με τον χημικό ευνουχισμό θα είναι πλέον οι σεξουαλικοί εγκληματίες που έχουν καταδικαστεί για πολλαπλούς βιασμούς στο Πακιστάν, στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας που ψήφισε το κοινοβούλιο την Τετάρτη με στόχο την πάταξη της σεξουαλικής βίας. Στόχος της νέας νομοθεσίας είναι η επιτάχυνση της απόδοσης δικαιοσύνης, αλλά και η επιβολή σκληρότερων ποινών.

Πρόκειται για την αντίδραση των πολιτικών στην κοινωνική κατακραυγή για την πρόσφατη αύξηση των βιασμών εις βάρος γυναικών και παιδιών στη χώρα, αλλά και των αυξανόμενων απαιτήσεων για απόδοση δικαιοσύνης στα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων.

Ο νόμος αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Πακιστάν θα πρέπει να δημιουργήσει ειδικά δικαστήρια σε όλη τη χώρα με στόχο την επίσπευση των δικών που αφορούν καταγγελίες βιασμού και να διασφαλίσει ότι οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης κρίνονται «γρήγορα, ιδανικά εντός τεσσάρων μηνών».

Όσοι κρίνονται ένοχοι για ομαδικούς βιασμούς θα καταδικάζονται σε θάνατο ή σε ισόβια κάθειρξη.

Ο χημικός ευνουχισμός είναι μια διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας χορηγούνται φάρμακα για τη μείωση της λίμπιντο ή της σεξουαλικής δραστηριότητας. Ήδη προβλέπεται ως ποινή σε χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Πολωνία, η Τσεχία και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ.

Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτηρίζει την πρακτική «βάναυση και απάνθρωπη» σε ανακοίνωση που εξέδωσε τον Δεκέμβριο, όταν είχε ανακοινωθεί το νομοσχέδιο.

«Αντί να προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμούς, οι αρχές θα πρέπει να εστιάσουν στην αναγκαία δουλειά των μεταρρυθμίσεων που θα αντιμετωπίσει τις γενεσιουργούς αιτίες της σεξουαλικής βίας και θα δώσει στις επιζώσες τη δικαιοσύνη που δικαιούνται», τόνισε η Αμνηστία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βιασμός, ως τιμωρητική πρακτική, μπορεί να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από τη λίμπιντο του δράστη – ακόμη και με τη χρήση αντικειμένων. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι δεν έχουμε ξεχάσει τη φρικιαστική υπόθεση βιασμού 22χρονου Γάλλου από αστυνομικούς σε γκέτο του Παρισιού με τη χρήση γκλομπ το 2017.

Λιγότερες από το 3% των υποθέσεων βιασμού που εκδικάζονται στο Πακιστάν καταλήγουν σε καταδίκη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters τον περασμένο Δεκέμβριο, που στηρίχτηκε σε στοιχεία της ΜΚΟ War Against Rape.

Σε μια απόφαση-ορόσημο τον περασμένο Ιανουάριο, η πιο πολυπληθής πολιτεία του Πακιστάν, η Πουντζάμπ, απαγόρευσε τη διενέργεια τεστ παρθενίας σε επιζώσες σεξουαλικών επιθέσεων.

Οι λεγόμενοι έλεγχοι παρθενίας, που περιλαμβάνουν την εξέταση του υμένα ή την εισαγωγή δύο δακτύλων εντός του κόλπου, αποτελούν παραβιαστικές πρακτικές που πραγματοποιούνται με στόχο να διαπιστωθεί – υποτίθεται – αν μια γυναίκα παραμένει παρθένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.