Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

32 ακόμη Ήρωες του Έπους του '40 κηδεύτηκαν με τιμές στο κοιμητήριο της Κλεισούρας

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι επετειακές εκδηλώσεις, στο χώρο όπου εκτυλίχθηκαν οι πιο ηρωικές σελίδες του Ελληνικού Έπους κατά του Ιταλικού φασι...





Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι επετειακές εκδηλώσεις, στο χώρο όπου εκτυλίχθηκαν οι πιο ηρωικές σελίδες του Ελληνικού Έπους κατά του Ιταλικού φασισμού.

Η ομάδα του ΎποΝαύαρχου, Διευθυντή του Β Κλάδου του ΓΕΕΘΑ κ. Δημήτρη Μήλα, που επί το πλείστων προεδρεύει της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την εφαρμογή της Διακυβερνητικής Συμφωνίας Ελλάδας – Αλβανίας για τους Έλληνες Πεσόντες του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου 1940-’41, είχε ορθά προγραμματίσει να γίνει ακόμη μια Επικήδειος Ακολουθία. Για 32 σωρούς Ελλήνων στρατιωτικών…

Για να αποδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στους πιο συναισθηματικούς τόνους, όχι μόνο για όσους αξιώθηκαν να μετέχουν στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου στα Στενά της Κλεισούρας, όπου και το Στρατιωτικό Κοιμητήριο, αλλά για το Πανελλήνιο, η ιδέα που πολύ λίγα λόγια εξέφρασε, εν ονόματι όλων εξ’ άλλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος.

Ολοκληρώνοντας την εξόδιο ακολουθία, την οποία τέλεσε, με δεδομένο το γεγονός ότι η πλειοψηφία των παλικαριών αυτών θάφτηκαν χωρίς την ακολουθία που η Εκκλησία μας επιτάσσει και επί ογδόντα τώρα χρόνια έμεναν ακήδευτοι, προσωρινά θαμμένοι, είπε:

«Τα παιδιά αυτά έδωσαν για την Πατρίδα ότι πολυτιμότερο είχαν την ζωή τους… τόσο πρόθυμα και αγόγγυστα, και η Πατρίδα σήμερα τους το αναγνωρίζει με τόσο συγκινητικό τρόπο…»

Και ακόμη να αποδειχτεί κάτι που δεν είναι αυτονόητο ειδικά για όσους γνωρίζουν τις αντικειμενικές και υποκειμενικές κυρίως δυσκολίες κάτω απ’ τις οποίες εδώ και τρία χρόνια εργάζεται αποδοτικά η Μεικτή Ελληνο-Αλβανική Ομάδα Πεδίου.

Το γεγονός ότι παρά τις συνθήκες που επιβάλει η Πανδημία η εργασία για την αναζήτηση την εκταφή και την προετοιμασία για οριστική ταφή, δεν διακόπηκε, απεναντίας έφερε τις σωρούς ακόμη 32 Πεσόντων, είναι απόδειξη της αφοσιωμένης εργασίας που διενεργείται.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.