Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τακτική Άσκηση Στρατηγείων (ΤΑΣ) «ΟΛΥΜΠΟΣ 2021» στην Κύπρο-Σε ετοιμότητα η Εθνική Φρουρά λόγω Τουρκίας

Η άσκηση, ενισχύει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ της ΕΦ και των λοιπών Κρατικών Φορέων και Υπηρεσιών και συμβάλλει σημαντικά στην επαύξηση τ...







Η άσκηση, ενισχύει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ της ΕΦ και των λοιπών Κρατικών Φορέων και Υπηρεσιών και συμβάλλει σημαντικά στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της ΚΔ σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση κρίσεων

Από 02 έως 04 Νοεμβρίου 2021, διεξάγεται από την Εθνική Φρουρά (ΕΦ) η προγραμματισμένη Τακτική Άσκηση Στρατηγείων (ΤΑΣ) μεγάλης κλίμακας, με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΟΣ – 2021», στην οποία συμμετέχουν φορείς και υπηρεσίες του ευρύτερου κρατικού τομέα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σκοπός της άσκησης, όπως αναφέρει το nationalpost.com, είναι η εξέταση του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων σε επίπεδο Γενικού Επιτελείου, Σχηματισμών, Τακτικών Συγκροτημάτων και Διοικήσεων, η εξάσκηση επί θεμάτων οργάνωσης, σχεδίασης, διεξαγωγής επιχειρήσεων και δοκιμής σχεδίων, καθώς και ο τρόπος παροχής υποστήριξης στις στρατιωτικές επιχειρήσεις από τους λοιπούς κρατικούς φορείς και υπηρεσίες στο πλαίσιο της Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών.

Η άσκηση, ενισχύει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ της ΕΦ και των λοιπών Κρατικών Φορέων και Υπηρεσιών και συμβάλλει σημαντικά στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της ΚΔ σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση κρίσεων.

Τουρκική αεροναυτική άσκηση θέτει σε ετοιμότητα της ΕΦ

Με βάση τα όσα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από την τουρκική υδρογραφική υπηρεσία, η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» που θα διαρκέσει από Δευτέρα έως τις 10 Νοεμβρίου θα είναι πολύ πιο περιορισμένη. Ο Μαρίνος Γκασιάμης, αποκαλύπτει στο Mega ότι η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Αττάλειας και στη Μαρμαρίδα απέναντι από τη Ρόδο. Επομένως, δεν έχει καμία σχέση με το μέγεθος της «Γαλάζιας Πατρίδας» που διεκδικούν οι Τούρκοι αφού δεν θα φτάσουν σε καμία περίπτωση τα 6 ναυτικά μίλια από την Κρήτη.

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην Κύπρο. αφού στα ανοιχτά της Λεμεσού πλέει το ερευνητικό σκάφος Nautical Geo, χωρίς όμως να υπάρχουν πληροφορίες για το εάν το συνοδεύουν στρατιωτικά πλοία.

Προς το παρόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδρασηαπό τηνΤουρκία, πολεμικά πλοία της οποίας είχαν απειλήσει στο παρελθόν το συγκεκριμένο σκάφος.

Στις αρχές Οκτωβρίου, οπότε το σκάφος είχε και πάλι διεξάγει έρευνες ανοιχτά της Κύπρου,η Τουρκία είχε αντιδράσει έντονα κάνοντας λόγο για παραβίαση της υφαλοκρηπίδας της και βγάζοντας πολεμικά πλοία για να μπλοκάρει τις έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.