Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βίντεο από την πτήση με Rafale του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ – Τον παρασημοφόρησε ο Γάλλος Αρχηγός

Ελλάδα και Γαλλία οριοθετούν το πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας προγραμματίζοντας ασκήσεις και ανάληψη δράσεων από κοινού. του Χρήστου Μα...





Ελλάδα και Γαλλία οριοθετούν το πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας προγραμματίζοντας ασκήσεις και ανάληψη δράσεων από κοινού.

του Χρήστου Μαζανίτη

Όπως πρώτοι αποκαλύψαμε στο enikos.gr ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πραγματοποιεί από την Πέμπτη τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Γαλλία, προσκεκλημένος του Γάλλου Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγού Τιερί Μπιουρκαρντ.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά την υπογραφή της ιστορικής Συμφωνίας «Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και στην Ασφάλεια» μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και την πρόσκτηση Γαλλικών οπλικών συστημάτων, προκειμένου οι δυο Αρχηγοί να βάλουν τα θεμέλια ώστε να ακολουθήσει η εξειδίκευσή της σε ζητήματα στρατιωτικού ενδιαφέροντος.

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, ο Γάλλος Αρχηγός επιφύλασσε μια έκπληξη που συγκίνησε τον Στρατηγό Φλώρο αφού με απόφαση της Γαλλικής Δημοκρατίας του απονεμήθη το «Μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής».

Πρόκειται για το υπέρτατο Γαλλικό Παράσημο και για ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο. «Είναι μεγάλη μου τιμή και ανεκτίμητη πηγή υπερηφάνειας, τόσο σε θεσμικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο» ανέφερε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στον Τιερί Μπιουρκάρντ.






Τα τελευταία δύο χρόνια είναι εμφανής η ενδυνάμωση των σχέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των Χωρών, μέσω των κοινών δράσεων, με ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις, εστιάζοντας πάντα το ενδιαφέρον στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις και στις επιπτώσεις τους στην ειρήνη και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας και Υποσαχάρειας Αφρικής.

«Η πίστη στη Δημοκρατία, η ισχυρή βούληση για ελευθερία, ο σεβασμός του κράτους δικαίου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ήταν οι βασικοί μοχλοί για την αυτοδιάθεση των εθνών μας, που εξακολουθούν να καθοδηγούν την κοινή μας πορεία σε ένα λαμπρότερο μέλλον» ήταν η κοινή διαπίστωση των «δυο».

«Ο Ελληνο-Γαλλικός πυλώνας ασφάλειας είναι και θα παραμείνει καθοριστικός παράγων για την ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο Αρχηγός Φλωρος.
Όμως, η πιο δυνατή εμπειρία ήταν την Παρασκευή, που ο Έλληνας Αρχηγός πέταξε με μαχητικό Rafale, όμοιο με αυτό που απέκτησε η Πολεμική μας Αεροπορία.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.