Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Mεγάλη προσοχή στην Αττική - Χιόνια και τσουχτερό κρύο στη Μακεδονία

Σε φάση έντονων καιρικών φαινομένων μπαίνει η χώρα το επόμενο εικοσιτετράωρο-σαρανταοκτάωρο και κατά τόπους αυτά τα φαινόμενα αναμένεται να...







Σε φάση έντονων καιρικών φαινομένων μπαίνει η χώρα το επόμενο εικοσιτετράωρο-σαρανταοκτάωρο και κατά τόπους αυτά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι εν δυνάμει επικίνδυνα, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης, Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος προσθέτει:

Η εν λόγω κακοκαιρία («Μπάλλος») θα είναι πιο ισχυρή από εκείνη των τελευταίων ημέρων («Αθηνά»). Κατά τόπους και κατά διαστήματα θα έχουμε πολύ νερό και αρκετά δυνατούς ανέμους.

Αναλυτικά:

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, η κακοκαιρία θα πλήττει ήδη τη χώρα, στα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, ενώ στη βόρεια Ελλάδα (εκτός από τα πολύ-πολύ ανατολικά τμήματα της Θράκης) και κυρίως στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στα πιο δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας θα βρέχει.

Η Αττική και στην Αθήνα θα έχει πάρα πολύ άστατο καιρό, με μπόρες, βροχές και καταιγίδες, που βαθμιαία αναμένεται να ενταθούν και να διατηρηθούν και κατά τη διάρκεια των βραδινών-νυχτερινών ωρών.

Στην κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό θα είναι χειμωνιάτικο, με τσουχτερό κρύο, βροχές, καταιγίδες και γενικότερα φαινόμενα που θα εντείνονται όσο περνούν οι ώρες. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή.

Στα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας οι βροχές θα είναι τοπικά ισχυρές, ενώ στην Ήπειρο θα έχει και καταιγίδες.

Το σκηνικό στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι χειμερινό, καθώς, εκτός από τα έντονα φαινόμενα, θα έχει και τσουχτερό για την εποχή κρύο με βοριά, ενώ στα βόρεια τμήματά της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας θα πέσουν χιόνια. Δηλαδή, στους νομούς Καστοριάς, στον νομό Φλώρινας, στα βόρεια τμήματα του νομού Κοζάνης.

Από τη βορειοανατολική Στερεά, στην περιοχή της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας, αλλά και στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα ξεκινήσει απλά με μπόρες, αλλά στη συνέχεια θα χαλάσει.

Στις υπόλοιπες νότιες ηπειρωτικές περιοχές θα έχουμε από το πρωί μπόρες και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές.

Στις Κυκλάδες θα πληγεί περισσότερο το βορειοδυτικό κομμάτι του συμπλέγματος, ενώ στην Κρήτη, στις περισσότερες περιοχές της, κυρίως στα πιο ορεινά και νότια, θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες.

Το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα της Πέμπτης, τα φαινόμενα της δυτικής Ελλάδας θα είναι κατά τόπους έντονα, θα παραμείνουν έντονα -θέλει πολύ μεγάλη προσοχή- και θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά. Μέχρι και το απόγευμα θα επηρεάσουν και αρκετές περιοχές των ανατολικών νησιωτικών τμημάτων του Αιγαίου.

Στην Κρήτη θα έχουμε διάσπαρτες μπόρες, κυρίως στα πιο δυτικά -αρχικά- και ανατολικά τμήματα του νησιού. Στη βόρεια Ελλάδα και στην κεντρική Μακεδονία το κρύο θα είναι τσουχτερό και οι χιονοπτώσεις θα διατηρηθούν στις προαναφερθείσες περιοχές. Επίσης, στη βόρεια Ελλάδα και στην κεντρική Μακεδονία θα έχουμε βροχές και αρκετά ισχυρές καταιγίδες - και στα πιο νότια, κυρίως παράκτια τμήματά της. Λίγα φαινόμενα θα υπάρχουν και από τη Ρόδο μέχρι και το Καστελόριζο.

Τις βραδινές ώρες, θα επικρατήσει κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μάλιστα, στο μετεωρολογικό χάρτη της ΕΡΤ3 έκαναν την εμφάνισή τους πολλά θαυμαστικά κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.