Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τους κατακρεουργεί ο Ρούμπιν... «Τι να τα κάνει η τουρκία τα f-16; Να επιτεθεί στην Ελλάδα και στους Κούρδους;»

Μια άγνωστη πτυχή της αμερικανικής εξωτερική πολιτικής, η οποία περιλαμβάνει “εσωτερικές συγκρούσεις” αποκάλυψε ο γνωστός Αμερικανός ειδικ...







Μια άγνωστη πτυχή της αμερικανικής εξωτερική πολιτικής, η οποία περιλαμβάνει “εσωτερικές συγκρούσεις” αποκάλυψε ο γνωστός Αμερικανός ειδικός Μ.Ρούμπιν, με αφορμή την τουρκική πρόταση για τα F-16.

Ο ειδικός αποκάλυψε ότι μια μερίδα Αμερικανών αξιωματούχων σε Πεντάγωνο και ΥΠΕΞ βλέπουν θετικά την τουρκική προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών μαχητικών F-16 σε επίπεδο BLOCK 70.

Ο ίδιος όμως ζητά επιτακτικά από την κυβέρνησης Μπάιντεν να μην εγκριθεί ( δεν πρόκειται) το αίτημα για τα αεροσκάφη F-16 για λογαριασμό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, αφού αυτά θα “ χρησιμοποιούνταν κατά των ελληνικών νησιών και των Χριστιανών Γιαζίντι στο Σινγιάρ”.

Η Τουρκία ζήτησε να αγοράσει 40 F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με 80 κιτ για να αναβαθμίσει τον υπάρχοντα στόλο της μαχητικών F-16 για να συνεχίσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο απερίσπαστη.

Η συμφωνία αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων έρχεται δύο χρόνια αφότου το Κογκρέσο απέκλεισε την πώληση πιο προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία.

Το Κογκρέσο έλαβε αυτή την ενέργεια ως απάντηση στην απόκτηση της Ρωσίας από τους ρωσικούς πυραύλους S-400.

“Πρώτον, δεν είναι σαφές ποια απειλή αντιμετωπίζει η Τουρκία που θα δικαιολογούσε τη νέα αγορά. Η διπλή αντιμετώπιση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Ρωσία και η υποταγή των στρατηγικών συμφερόντων του ΝΑΤΟ στο δικό του εμπορικό όφελος υποδηλώνει ότι ο φόβος για τη Ρωσία δεν παρακινεί την επιθυμία απόκτησης νέων ή αναβαθμισμένων πολεμικών αεροσκαφών.

Η πρόσφατη τουρκική δραστηριότητα δείχνει, αντίθετα, ότι η Τουρκία πιθανότατα θα χρησιμοποιούσε νέα πολεμικά αεροσκάφη για να βομβαρδίσει χωριά Γεζίντι στην περιοχή Σιντζάρ του Ιράκ, ενώ απειλεί και ελληνικά νησιά. Η Τουρκία το κάνει ήδη αρκετές φορές την εβδομάδα.

Δεύτερον, εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν έδινε το πράσινο φως στην αγορά αυτή, θα έδειχνε υποκρισία επειδή θα ακύρωνε την ποινή σχετικά με την πώληση των F-35 ως απάντηση στους τουρκικούς πυραύλους S-400.

Εξάλλου, η ανησυχία για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν ήταν η οικονομική απώλεια της συμφωνίας του Ερντογάν με τον Πούτιν, αλλά η αποκάλυψη αμυντικών μυστικών στη Ρωσία”, δήλωσε ο Ρούμπιν.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.