Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οργή στην Άγκυρα για την DW και την «απειλή παραίτησης Τσαβούσογλου»: «Δηλητηριάζετε τις σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας»

Επιθετική απάντηση του εκπροσώπου επικοινωνίας του Ερντογάν στο δημοσίευμα της τουρκικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας - «Αν και ο Τσαβ...







Επιθετική απάντηση του εκπροσώπου επικοινωνίας του Ερντογάν στο δημοσίευμα της τουρκικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας - «Αν και ο Τσαβούσογλου το διέψευσε, εσείς επιμένετε στα fake news» ανέφερε ο Αλτούν - Τι είχε γράψει η Deutsche Welle για τις σχέσεις Ερντογάν - Τσαβούσογλου

Με επιθετικό τρόπο, κάνοντας λόγο για «fake news», που «δηλητηριάζουν τις σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας», απάντησε η Άγκυρα στο δημοσίευμα της Deutsche Welle, το οποίο ανέφερε πως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου φέρεται να απείλησε με παραίτηση τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την υπόθεση των πρέσβεων των χωρών που τάχθηκαν υπέρ της απελευθέρωσης του Οσάμν Καβαλά.

Η απάντηση ήρθε μέσω του εκπροσώπου επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος, με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε: «Ο υπουργός Εξωτερικών μας διέψευσε χθες το βράδυ αυτή τη δήθεν είδηση. Εξακολουθείτε, όμως, να επιμένετε σε αυτό το ψέμα. Εάν ο στόχος σας ήταν να ενημερώσετε, θα ανακαλούσατε αυτή τη δήθεν είδηση και θα ζητούσατε συγγνώμη. Δεν κατασκευάζετε μόνο Fake news, αλλά επίσης δηλητηριάζετε τις σχέσεις Τουρκίας - Γερμανίας».

Τι αποκάλυψε η Deutsche Welle

Νωρίτερα, η τουρκική έκδοση της Deutsche Welle ανέφερε πως ο Τσαβούσογλου, που βρισκόταν στη Νότια Κορέα το Σάββατο, φέρεται να ζήτησε από τον Ερντογάν να καθυστερήσει τις αποφάσεις του για τους πρέσβεις των δέκα χωρών έως τη Δευτέρα, οπότε και θα είχαν την ευκαιρία να το συζητήσουν πρόσωπο με πρόσωπο κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Εάν οι πρέσβεις χαρακτηριστούν persona non grata, θα αναγκαστώ να αφήσω το υπουργείο», είπε ο Τσαβούσογλου στον Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος του απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της DW που δεν παραθέτει την πηγή της ενημέρωσής του για το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.