Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ δήθεν ευαίσθητων, κλεμμένο ήταν το αυτοκίνητο στο Πέραμα… μήπως ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ;

Ολοένα και σε πιο εξοργιστική εξελίσσεται η υπόθεση της καταδίωξης στο Πέραμα όπου έληξε με έναν νεκρό Ρομά, σεσημασμένο για κλοπές. Οι αστ...







Ολοένα και σε πιο εξοργιστική εξελίσσεται η υπόθεση της καταδίωξης στο Πέραμα όπου έληξε με έναν νεκρό Ρομά, σεσημασμένο για κλοπές. Οι αστυνομικού ορθώς υποπτεύθηκαν κλεμμένο αυτοκίνητο από ένα σπασμένο φινιστρίνι και σήμαναν συναγερμό, με αποτέλεσμα να προσέλθουν κι άλλες μηχανές “ΔΙΑΣ” και να ακολουθήσει η καταδίωξη. Το αυτοκίνητο, όπως διαπιστώθηκε, ήταν όντως κλεμμένο.

Στην καταδίωξη ακινητοποιήθηκε από προπορευόμενο λεωφορείο. Ο οδηγός έβαλε όπισθεν και κινήθηκε εναντίον των μηχανών των ΔΙΑΣ, προτού προλάβουν να κατέβουν για να επιχειρήσουν να τον σταματήσουν, παρασύροντας πέντε μηχανές και τραυματίζοντας εφτά αστυνομικούς! Προκαλώντας δηλαδή άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους. Με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι οι μηχανές των ΔΙΑΣ κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου! Και όπως ήταν απολύτως φυσικό άνοιξαν πυρ. Είναι πολλές οι σφαίρες, λένε. Πόσο γελοίο επιχείρημα! Λες και τυο αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε ακαριαία. Δεν έσερνε τις μηχανές με τους αναβάτες να κινδυνεύουν άμεσα.

Αυτοί δεν έχουν οικογένειες; Γονείς, συζύγους και παιδιά; Δηλαδή τι έπρεπε να πουν; “Μήτσο, πυροβόλησε εσύ”; “Προσοχή μην τυχόν και ρίξει καθένας παραπάνω από μία σφαίρα”; Δέκα αστυνομικοί καθώς παρασέρνονταν με τις μηχανές τους τράβηξαν τα όπλα τους. Τρεις σφαίρες να έριξε καθένας. Δηλαδή δέκα κάλυκες θα ήταν λίγοι; Γιατί τους τα δίνουν αν δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ούτε σε τόσο κραυγαλέες καταστάσεις;

Αυτό θα έκανε κάθε αστυνομία του κόσμου. Οι δε αναφορές – διαρροές ότι δήθεν το κέντρο με εντολή άνωθεν είχε διατάξει να σταματήσει η καταδίωξη αλλά λόγω… ασυνεννοησίας αυτή συνεχίστηκε, είναι χαρακτηριστική της αρρωστημένης νοοτροπίας ορισμένων στην Ελληνική Αστυνομία και την πολιτεία, η οποία όμως ευνουχίζει τους ευσυνείδητους αστυνομικούς που παίζουν το κεφάλι τους κορόνα-γράμματα κάθε μέρα.

Σε μια σοβαρή χώρα, το πρώτο που θα έπρεπε να διερευνηθεί, είναι η επάρκεια του αξιωματικού ο οποίος -κατά δήλωση- διέταξε να εγκαταλειφθεί η καταδίωξη. Διότι μάλλον θα έπρεπε να έχει ήδη αποστρατευτεί. Και στη συνέχεια,να υπάρχει μια φυσιολογική και όχι προσβλητική για τους αστυνομικούς και το Σώμα ολόκληρο διαδικασία.

Διότι το συμβάν σε όλες τις χώρες του κόσμου θα το διερευνούσαν. Όχι όμως συλλαμβάνοντας τους αστυνομικούς και προσάγοντάς τους στον εισαγγελέα. Θα μπορούσε να προβλέπεται το να τίθενται αυτομάτως σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας. Φυσικά και θα καταθέσουν στον εισαγγελέα, ο οποίος ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ θα κρίνει αν πρέπει να ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία.

Τα πραγματικά περιστατικά, όπως περιγράφονται, αποδεικνύουν ότι αυτή καθαυτή η διαδικασία πετάει λάσπη στους αστυνομικούς και στέλνει τα πιο λάθος μηνύματα, από τους συναδέλφους τους -μην εμπλέκεστε διότι θα ταλαιπωρηθείτε αν κάνετε τη δουλειά σας-, την κοινωνία -μην περιμένετε προστασία-, ακόμα και την Τουρκία…

Διότι όταν στο επίπεδο της κοινωνίας παρουσιάζεται τόση φοβικότητα και φαιδρά αντανακλαστικά, πώς να πειστεί ο Τούρκος ότι έχουν αφομοιωθεί τα διδάγματα από τις μαζικές ανοησίες στη διαχείριση της κρίσης των Ιμίων. Όταν φοβούνται μην αντιδράσουν οι γνωστές “προοδευτικές δυνάμεις” του τόπου και συμπεριφέρονται με τέτοιον πανικό μην τους πουν δολοφόνους.

Όταν δείχνουν να μην νοιάζονται πως να συγκρουστούν με το ενδημικό έγκλημα στις κοινότητες των ανεξέλεγκτων Ρομά, αλλά με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, με έπαθλο τις ψήφους της κοινότητας. Να θυμίσουμε τι παίζεται όταν πλησιάζουν εκλογές; Κάτι παρόμοιο δηλαδή με τη συμπεριφορά τους απέναντι στη μειονότητα στη Θράκη και το γνωστό προεκλογικό καλόπιασμα και τις υποσχέσεις.

Πόσο πολύ βοηθάμε την Τουρκία να μας “διαβάσει”… Καταστρέφουμε διά της συμπεριφοράς μας σε τόσες περιστάσεις την αποτροπή και απαξιώνουμε τα δισεκατομμύρια που δαπανούμε για πανάκριβα οπλικά συστήματα. Διότι ταυτόχρονα η κοινωνία και η πολιτική τάξη εκπέμπει το μήνυμα ότι δεν έχει καμία διάθεση να τα χρησιμοποιήσει. Τα F-35, τα Scalp Naval, τα Rafale οι Belh@rra μας μάραναν… defence-point.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.